Ontdek de Waddeneilanden tijdens de Dag van het Wad


Op Texel, Vlieland en Schiermonnikoog zijn activiteiten georganiseerd voor de Dag van het Wad. Ontdek jij de Waddeneilanden?

Texel

Struinen door de zoute kreken van De Slufter
Via een krekenstelsel dringt het zoute Noordzeewater het duingebied van De Slufter binnen. De open verbinding met de zee maakt dit gebied tot een uniek kweldergebied. Zoutminnende vegetatie als zeekraal en lamsoor groeit er graag en eidereenden en kluten broeden er. Ga mee met de boswachter op een struintocht buiten de gebaande paden.

Locatie: Texel, De Koog
Tijd: 10.30 – 12.30 uur
Kosten: 9.25 euro volwassenen, 5,50 euro kinderen
Aanmelden voor deelname: Ecomare: 0222-317741

Vlieland

Phoca Waddentochten
Een unieke belevenis op het wad van Vlieland. Je gaat met de boot Phoca een tocht maken over het wad. Maar je mag ook van boord af lopen op de zeebodem, met een garnalen-netje proberen zeedieren te vangen. Of met een piervork pieren te steken. Een geweldige Wad-ervaring!

Locatie: Oost-Vlieland
Tijd: 17.00 uur

Kosten: ja (inclusief consumptie)
Meer informatie en aanmelden: www.denoordwester.nl

Schiermonnikoog

Wadexcursie
Doe je laarzen aan en ga mee op ontdekkingsreis op het Wad. Verwonder je over de zanderige en slikkerige grond. De Waddenzee is vermaard als het gaat om de hoeveelheid dieren die er in de bodem leven. We ontdekken welke dieren en zien nog meer bijzonderheden op deze Dag van het Wad.

Locatie: Schiermonnikoog, Bezoekerscentrum
Tijd: 9.00 – 11.00 uur
Kosten aan verbonden
Aanmelden en meer info: 0519- 531 641

Pagina delen:  


Facebook

Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.