Dé bootvakantie voor starters

Genieten van het Friese waterland? Meer beleven? Maar nog niet zo veel ervaring op het water? Dan is dit vaararrangement voor beginners met een Fryslân Cruiser en assistentie misschien wel iets voor jou.

Het arrangement is inclusief vaarinstructie op de eerste vaardag en de hele week vaarassistentie naar behoefte. — op afstand of op locatie — door een Flying Captain van het bureau voor toerisme Friesland Holland.

Het 7-daagse full-service arrangement kost in het laagseizoen maar €1.300,- inclusief instructie en assistentie onderweg tot een maximum van 8 uur. Dat is €325,- per persoon bij 4 personen aan boord. In het hoogseizoen bedraagt de all-in en full-service boothuur €1.755,- per week.

Fryslân Cruiser
Fryslân Cruiser staat voor een nieuwe door Friesland Holland bedachte categorie pleziervaartuigen. Een Fryslân Cruiser is een laag en handig kajuitmotorjacht voor alle populaire vaarroutes in Friesland, zoals de Elfstedenroute, de Turfroute (Oost Friesland), de Friese Meren Route en de Drie Provinciën Route (Friesland, Flevoland, Overijssel).

Een motorboot uit de Fryslân Cruiser-klasse is ca. 10 m lang en ca. 3,50 m breed, heeft vier tot vijf slaapplaatsen, een maximale doorvaarthoogte van 2,40 m (kan onder lage bruggen door) en heeft een diepgang van max. 1,30 m. Met een Fryslân Cruiser kun je overal komen en aanleggen, in een gezellig dorpje, midden in een historisch stadscentrum (alle Elfsteden zijn bereikbaar!) of in de natuur, bijvoorbeeld Nationaal Park De Alde Feanen.

Varen is niet moeilijk. Wie een auto kan besturen, kan ook met een boot overweg, na een halve dag vaarinstructie. Als schipper moet je altijd rustig blijven en handelen, nooit veel gas geven, vooral niet bij manoeuvres in havens en in de sluis. Wie voor zijn plezier op het water is moet het tempo van een auto vergeten. De meeste starters moeten aan het begin van hun motorbootvakantie in Friesland eerst even acclimatiseren: wennen aan een andere, gemoedelijke sfeer, de frisse lucht en de rust in een omgeving met veel natuur en historie. En aan een goede gewoonte: elkander groeten.

Startdag
Vrijdag, zaterdag, zondag, maandag

Start en finish
Heeg

Prijs vaararrangement

Een 7-daags Fryslân Cruiser arrangement (huur boot, 4-5 personen aan boord) kost:

Laagseizoen
1 maart-26 april, 13 september-31 oktober: €1.300,-

Middenseizoen
27 april-28 juni, 31 aug.-13 sept.: €1.600,-

Hoogseizoen
29 juni-30 augustus: €1.755,-

Inclusief
• 7 Dagen boothuur
• Gereserveerde parkeerplaats op charterbasis
• Ontvangst met koffie, thee op charterbasis
• 8 uur vaarinstructie en begeleiding van vaarinstructeur (Friesland Holland Flying Captain®)
• Zwemvesten voor alle opvarenden
• Eindschoonmaak door de jachtverhuurder als u de boot weer inlevert
• Complete keukenuitrusting: bestek, servies, schoonmaak- en afwasmiddelen
• Wettelijk vereiste boorddocumentatie
• Knopenblad met de meest gebruikte knopen
• Zeer uitgebreide tourinformatiemap met alle water- en routekaarten van Friesland en grensgebieden
• Friesland Holland Assistance (snelle hulp bij pech en vragen onderweg)
• Reserveringskosten


« Bekijk alle locaties

Informatie


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.