De Elfsteden fietstocht ‘Zeven van de Elf Extra’

Een absolute aanrader is de Elfsteden fietstocht ‘Zeven van de Elf Extra’ van FrieslandHolland. Een vierdaags arrangement met alle toeters en bellen — ontbijt, diners, bagagevervoer en pech-onderweg-service — voor slechts €345,- per persoon.

Het arrangement
•Start en finish: pension/ hotel in het zuidwesten van Friesland
•Tocht van het ene B&B/pension/hotel naar het andere B&B/pension/hotel
•Met bagage- en pech-onderweg-service
•Logies + ontbijt + diner
•3 overnachtingen met ontbijt
•3 x ’s avonds een driegangendiner
•1 Elfstedeninformatiepakket
•Toeristenbelasting
•Route-informatiemap (ontvang je na boeking en betaling)

Vrijheid blijheid
Je kan aan deze unieke Friesland-vakantie beginnen wanneer jij dat wilt, dat wil zeggen: je hebt de vrije keus uit de dag van aankomst, uiteraard op basis van beschikbaarheid van kamers. Je kunt je eigen fietsen meenemen, maar ook huren van Rent a Topbike. Dit onderdeel van Friesland Holland verhuurt de mooiste en comfortabelste toerfietsen en e-bikes van Nederland. In het programma zitten zelfs MTB’s (Mountain Bikes) en ATB’s (All Terrain Bikes) met wegbanden voor zeer sportieve fietsers. Je betaalt per dag iets meer huur dan voor een normale huurfiets, maar daar krijgt je héél veel plezier voor terug!

Mooie logementen
De arrangementsprijs is op basis van half pension en twee personen in een comfortkamer. Je overnacht in de leukste hotels of de meeste luxe bed and breakfasts van Friesland, waar je ook van een royaal ontbijt en een fantastisch driegangenmenu geniet. De luxe logementen liggen in een romantisch stadje, pittoresk dorpje, in de bossen van Gaasterland, aan de kust of op het groene platteland. Volop variatie dus!

Kort, maar machtig!
Dit bijzondere en alom geprezen arrangement op basis van de ingekorte Elfstedenroute, is speciaal gemaakt door het bureau voor toerisme Friesland Holland voor mensen die de boeiende Elfstedencultuur willen proeven, maar niet zo nodig alle elf stadjes op hun naam hoeven te hebben. Lekker relaxed van de ene parel naar de andere, inclusief koffervervoer en pech-onderweg-service van Frieslands eigen vakantiespecialist.

Moet je gezien hebben
De 120 km lange Zeven van de Elf-route omvat heel Zuidwest Friesland en is zowel landschappelijk als qua natuur, cultuur en historie zéér afwisselend. Je start en finisht in een hotel aan of nabij de Elfstedenroute om vervolgens al het moois van het Friese Merengebied te ontdekken: het bosrijke Gaasterland, de IJsselmeerkust (met zicht op Enkhuizen, kitesurfers en klippers), Hanzestad Stavoren (’t Vrouwtje van Stavoren, Doede Bleeker’s viswinkel), Hindeloopen (Elfsteden schaatsmuseum, IJsselmeer palingvissers), kunst- en watersportstad Workum (Jopie Huisman), bier- en berenburgvesting Bolsward (Sonnema en Us Heit), de internationaal onderscheiden winkelstad Sneek (o.a. de bakermat van het C&A modeconcern), houtstad IJlst (werkende houtzaagmolen) en de voorbeeldige Elfstedenstad Sloten (het kleinste stadje ter wereld).

Een belevenis, een verademing
De Zeven van de Elf is een snoer van bezienswaardigheden. Elke kilometer is verrassing. Of een verademing. Want dat is het mooie van Zuid West Friesland: je kunt er ontzettend veel beleven, maar je kunt je ook laten omringen met absolute stilte en vergezichten. Vergeet de tijd vanaf de zeedijk of vanuit een vogelobservatie hut. Met volle teugen genieten of onthaasten, jij hebt de keus!


« Bekijk alle locaties

Informatie


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.