Het Súdersè Fiskhap arrangement

Je vaart een dag mee aan boord van ons skûtsje de Singelier, onderweg worden diverse hindernissen genomen en enkele 11 stedenstadjes aangedaan. Aan boord help je mee het schip te zeilen en na afloop krijg je nog een kleine workshop handboogschieten van de schipper.

Het Arrangement

  • Skûtsje met schipper en maat voor de gehele dagtocht
  • Ontvangst met koffie, thee & Fries gebak
  • Lunch, hapjes en haring aan boord
  • 3 drankjes aan boord
  • Korte workshop handboogschieten
  • BBQ of schippersmaaltijd (excl. drankjes)

Het Súdersè Fiskhap Arrangement

9.30 uur Ontvangst in Stadsboerderij de Koebrug waar je wordt ontvangen door twee Friezen in Schotse kledendracht, gelegen in het 1e 11-stedenstadje op de route Stavoren. Je wordt ontvangen met koffie en Friese oranjekoek.

10.00 uur. Inschepen op de Singelier waar de schipper uitleg geeft over het reilen en zeilen aan boord. Dan gaan de trossen los en wordt er koers gezet naar het IJsselmeer waar de eerste hindernis in de vorm van de Johan Friso sluis al snel in zicht komt. Als de sluis is genomen moet het zeil omhoog worden gedraaid door een paar sterke mannen of vrouwen. Als de zeilen zijn gehesen wordt er koers gezet naar het tweede 11-stedenstadje op de route Hindelopen. Als we in de haven van Hindelopen liggen kan er een harinkje worden gehapt en is er tijd voor een korte rondleiding door het 2e 11-stedenstadje op de route, het mooie Hindelopen.

Weer terug aan boord hijsen we de zeilen en vervolgen onze tocht richting Workum het derde 11-steden stadje op de route. In Workum wordt de tweede sluis genomen, maar je hebt inmiddels ervaring dus dat is geen probleem. Als we de sluis uit komen varen we dwars door het oude stadje Workum heen en passeren we verschillende bruggen. De vaart is erg nauw en elkaar passeren gaat net. Na Workum te hebben verlaten komen we aan op één van de Friese meren, namelijk de Fluessen.

13.00 Lunch aan boord of op één van de eilandjes. Na de lunch krijg je een korte workshop handboogschieten van de Schipper die een zeer ervaren schutter en instructeur is. Daarna ga je tegen elkaar strijden om beste schutter van de dag te worden. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur en is voor jong en oud te doen. Na het handboogschieten worden de zeilen weer gehesen en zetten we koers naar Stavoren

17.00 Aankomst in de Stadsboerderij de Koebrug waar afsluitend van een BBQ of van een Schippersmaaltijd kan worden genoten.


« Bekijk alle locaties

Informatie


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.