Ontdek Franeker… wandelend en vanaf het water

Je gezelschap wordt ontvangen met koffie & echte Friese Oranjekoek bij HCR De Stadsherberg te Franeker, waarna er een korte wandeling over de Franeker Bolwerken, langs de oude theehuisjes, volgt.

Vervolgens krijg je een rondleiding in het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium. In de woonkamer van een prachtig Fries grachtenhuis in Franeker bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Dit nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel werd gebouwd tussen 1774 – 1781 door de wolkammer Eise Eisinga.

Via een andere stadsroute, de gids vertelt je e.e.a. over de omgeving, ga je naar HCR De Stadsherberg. Daar wordt een uitgebreide Friese Koffietafel voor je geserveerd.
Na de lunch ga je aan boord van een Hanzepunter voor een mooie vaartocht om en door Franeker (wederom o.l.v. een gids). Nadat je hebt kunnen genieten van een consumptie op het terras aan het water volgt er een bezoek aan het Museum Martena. Ter afsluiting staat er een heerlijk diner voor je klaar bij HCR De Stadsherberg.

Prijsstelling: €99,- per persoon (min. 12 personen)

Het arrangement

  • ontvangst met koffie & gebak
  • bezoek Planetarium
  • Friese koffietafel
  • vaartocht o.l.v. een gids
  • bezoek museum Martena
  • stadswandeling o.l.v. een gids
  • diner

« Bekijk alle locaties

Informatie


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.