Maak kennis met Friesland vanaf het water.

Zelf een hele dag varen met een sloep, het is de trend van dit moment.

Programma

  • Aankomst in Earnewâld. In dit mooie dorp ligt de sloep voor je klaar. Er volgt een korte instructie over de werking van de sloep en een korte uitleg over de te varen route. Je start de motor en begint de reis.
  • Onderweg maak je bij een horecagelegenheid aan het water een stop voor 2 kopjes koffie met een stuk gebak.
  • Aankomst in Grou. Hier kun je de benen strekken, het dorp verkennen en een lunch nuttigen in een plaatselijk restaurant (niet in de arrangementsprijs inbegrepen).
  • Daarna vaar je terug richting Earnewâld. Onderweg in Nationaal Park de Alde Feanen heb je nog volop de gelegenheid om even aan te meren aan een steigertje en van het natuurschoon in dit gebied te genieten.
  • Aankomst Earnewâld. De sloep wordt weer ingeleverd (uiterlijk om 20.00 uur).

Stel je je eens voor…. de sloep met haar zacht tuffende motor die je rustig over de prachtige Friese wateren voert en je de schoonheid van het Fryske lân (platteland) op z’n best laat zien en die je dwars door Nationaal Park De Alde Feanen vaart. Earnewâld is een watersportdorp dat zo bijzonder is vanwege zijn ligging midden in een wereldwijd uniek natuurgebied: Nationaal Park De Alde Feanen (De Oude Venen). Het weelderig groen in de zomermaanden in combinatie met de bloeiende waterlelies geeft een sprookjesachtig uiterlijk. Je zult zien dat het varen hier wel heel uniek is.

De tocht voert langs een mooie route door de pittoreske dorpen Warten en Wergea, welke ieder hun eigen musea hebben. Daarna voert de vaartocht naar Grou. Grou is een watersportplaats met een prachtige oude dorpskern met gezellige winkeltjes. Nadat je Grou hebt verkend, vaar je via het Pikmeer en de Kromme Ee weer terug naar Earnewâld, genietend van al het moois onderweg. In Earnewâld is de sloep weer op het eindpunt beland. Het varen in een prachtige sloep door de unieke Friese natuur maakt dit arrangement tot een toppertje en laat je de mening delen dat Fryslân toch wel ‘it bêste lân fan d’ierde’ is…

De prijs van bovenstaand arrangement is verdeeld in tweeën:
a) De boothuur bedraagt € 115,00 inclusief brandstof.
b) De overige arrangementskosten (2 x koffie met 1 x gebak) bedragen € 5,50 per persoon). Maximaal 6 personen per sloep.


« Bekijk alle locaties

Informatie


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.