Wolderberkoop arrangement

Zwerven met de herder en haar kudde, genieten van een streeklunch en vilten met ruwe schapenvacht. Een heerlijke dag van natuur en ambacht voor jong en oud!

Om 10 uur ‘s ochtends starten we bij de ingang van één van de natuurgebieden rondom Oldeberkoop, dat door natuurlijke begrazing van de schapen van herder Hilde wordt onderhouden. Hilde is de gastvrouw tijdens een korte wandeling en terwijl ze met haar honden de kudde begeleidt, vertelt ze over de natuur, de schapen en haar herdersbestaan. Er is een mand met koffie, thee en iets lekkers mee om er voor te zorgen dat het je op de hei aan niets zal ontbreken.

Na de wandeling gaan we naar Hawar in Oldeberkoop, waar de lunch al klaar staat. Op tafel vindt u producten uit de streek, die ook elke eerste zaterdag van de maand op de streekmarkt verkrijgbaar zijn. In het ruime atelier van Hawar gaan we aan de slag met de ruwe vacht van de schapen die we net hebben kunnen aaien. Met water en zeep vilten we als het ware een nieuwe huid onder de geschoren vacht en zo maken we een eigen viltwerkstuk.
De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje waarna je met het zelf gevilte schapenvachtje naar huis gaat. Een leuke herinnering aan deze dag.


« Bekijk alle locaties

Informatie


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.