Zeilen, droogvallen, wadlopen, naar Vlieland én Terschelling in één weekend met zeilschip Alida!

In Frieslands Waddenhaven Harlingen scheept u op vrijdagavond in aan boord van het historische zeilschip Alida. Het wordt een weekend vol actie, (ont)spanning en samen genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helemaal uit. Met haar geringe diepgang van slechts 80 cm is de Alida bij uitstek geschikt voor de ondiepe wateren van de Waddenzee.

Na het welkomstwoord van de schipper volgt er een korte uitleg over het schip en de te volgen route. Daarna is het gelijk ‘trossen los’ en hijsen we samen de zeilen om koers te zetten naar het mooie Vlieland waar het anker neergelaten wordt in de luwte van het vuurtorenduin bij het dorp. De volgende ochtend worden we wakker op een drooggevallen zandplaat en na een heerlijk ontbijt kan er een wandeling gemaakt worden over de zeebodem. Met de komst van de vloed worden weer de zeilen gehesen en koers gezet naar Terschelling. In de wereld van de historische zeilvaart staat de Alida bekend als een schip met fantastische zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het roer graag uit handen zodat u dit zelf kunt ervaren. Aan het einde van schitterende zeildag doemt de vuurtoren ‘Brandaris’ op. In de haven van West-Terschelling is het een drukte van belang, hier vinden we een plekje voor de nacht. Terschelling heeft veel te bieden; strand en duinen vlakbij en in het bruisende dorp vindt u gezellige restaurantjes en cafe’s, waar het tot in de kleine uurtjes goed toeven is.
Op zondagochtend vertrekken we terug naar Harlingen en wordt nog een keer alles uit de kast gehaald om het schip optimaal te zeilen.

 

  • Inschepen: Vr. 18 sept. 19:00 in Harlingen.    Ontschepen: Zo. 20 sept. 17:00 in Harlingen.
  • Kosten: 175,- euro p.p. inclusief verzorging, exclusief drankjes. (drankjes a/b verkrijgbaar à 1,- euro per consumptie)
  • Meer informatie over de Alida vindt u op www.ayay.nl.
  • Aanmelden bij Remco 06-26172502 / ayaysailing@gmail.com

 


« Bekijk alle locaties

Informatie


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.