Bezienswaardigheden in Friesland

Prachtige gebouwen en leuke attracties

Ontdek prachtige bezienswaardigheden in Friesland!


Ga jij op vakantie naar Friesland of kom je een dagje langs? Er is ontzettend veel te zien. En als je langer dan een dag wilt blijven om alle bezienswaardigheden te bewonderen, kunt je gemakkelijk een overnachting boeken.

Bekijk het aanbod voor overnachten

De bezienswaardigheden in Friesland

Vraag jij je af welke bezienswaardigheden er allemaal zijn? Het zijn er bijna teveel om op te noemen. Het is maar net waar je van houdt. Er zijn tientallen museums in de provincie Friesland die allen aantonen wat voor een rijke historie de provincie heeft. Ook kun je de vele Staten en Stinzen ontdekken en volledig in de geschiedenis van de Friese adel duiken. Ben je een liefhebber van molens? De 124 molens zijn echt de moeite waard! Ook mooi om te zien, de eeuwenoude kerkjes die dateren uit de Middeleeuwen en een paar honderd gemalen die het water afvoeren. Ben jij een liefhebber van kunst? Ontdek dan de vele galeries, ateliers en kunstroutes.

De natuur als bezienswaardigheid

Valt de natuur onder de bezienswaardigheden van Friesland? Dat is absoluut het geval. Er zijn prachtige gebieden, zoals de zee, meren, nationale parken en landschappen en natuurlijk de Wadden. Hierbij zijn niet alleen de Waddeneilanden echte trekpleisters, maar ook de Waddenzee en Waddenkust. Het is een gebied waar allerlei activiteiten te doen zijn, zoals bijvoorbeeld wadlopen. Maar ook de nationale parken en landschappen zijn echt de moeite waard om eens te bekijken. Deze gebieden kenmerken zich door internationaal unieke eigenschappen en zijn daarnaast ook gewoon heel mooi. Kom je op bezoek in Friesland? Boek dan ook gelijk een accommodatie of andere overnachting.

Bezienswaardigheden voor kinderen

Kom jij met kinderen hier naartoe? In Friesland zijn erg veel campings en vakantieparken die erg geschikt zijn voor kinderen. Ook is er van alles te beleven voor het hele gezin:

  • Bezoek Aquazoo in Leeuwarden
  • Ga naar het grootste stoomgemaal ter wereld: het Woudagemaal
  • Kom lekker spelen in MonkeyTown of het Friese Speelbos
  • Ontdek oude wrakken in het Wrakkenmuseum!

Er is van alles te doen. Je hebt aan één dag lang niet genoeg om de provincie goed te ontdekken. Blijf je slapen? Ontdek het aanbod aan overnachtingen.

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.