3x te water in Friesland (Reishonger.nl)


Friesland, de provincie van het schaatsen, skûtsjesilen en fierljeppen, is gemaakt om vanaf het water te ontdekken. Tijdens een weekendje weg verkende ik de Friese Meren, de Noordzee en de grachten van cultuurhoofdstad Leeuwarden.

3x te water in Friesland (Reishonger.nl) - Friesland.nl

1. Suppen in Leeuwarden

Een board, een peddel, de buitenlucht en veel fun op het water: dat zijn de ingrediënten voor Stand Up Paddling (suppen). In Friesland kun je deze sport op een originele locatie beoefenen, namelijk in de grachten van Leeuwarden.

Vanaf het Stadsstrand in Leeuwarden stap ik op mijn board, waar ik ontdek dat suppen verrassend makkelijk te leren is. Ik begin op mijn knieën, om te wennen aan het board en de peddel. Al snel sta ik in balans en beweeg ik me peddelend door het water. Als de hele groep de basis onder de knie heeft, beginnen we aan een tocht van een uur door de grachten van Leeuwarden.

Lees het volledige artikel

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.