7 dingen die je zeker moet doen in Leeuwarden (travellust.nl)


Al bijna 30 jaar zwerf ik op deze aardbol rond maar in Friesland was ik, shame on me, nog nooit eerder geweest. In 2018 is Leeuwarden (Ljouwert op zijn Fries) de culturele hoofdstad van Europa dus het was de hoogste tijd dat ik hier eens een kijkje kwam nemen. En dat beviel! Ik vertel je wat je allemaal moet doen in Leeuwarden tijdens een dagje uit of een weekendje weg in eigen land.

7 dingen die je zeker moet doen in Leeuwarden (travellust.nl) - Friesland.nl

Ga suppen door de grachten

In Friesland draait zo’n beetje alles om water en dat merk je ook zeker in Leeuwarden. (Zeil)bootjes varen af en aan en langs het water is het altijd gezellig. Erg tof om te doen is een middag suppen (stand up paddling) door de grachten (en onder de vele bruggen!) van Leeuwarden. Al staand paddel je in een relaxt tempo door de stad, die er vanaf het water weer totaal anders uit ziet dan vanaf de waterkant. Een aanrader voor actievelingen die in zijn voor iets nieuws! Wist je trouwens dat er zelfs elk jaar een Elfstedentocht voor suppers wordt georganiseer waar die mensen vanuit de hele wereld op afkomen? Suppen in Leeuwarden kan via Supskool Leeuwarden.

Lees het volledige artikel

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.