Mijn avontuur in het Hoge Noorden (enfait.nl)


Daar ging mijn telefoon; of ik het weekend naar Friesland wilde afreizen voor Merk Fryslan. Als geboren en getogen Amsterdamse moest ik even nadenken. Friesland, dat is toch die gekke provincie waar stugge mensen een taal praten die ik niet kan verstaan en waar het ontzettend koud is? En dat is toch super ver? Moet ik eigenlijk m’n paspoort mee? Tijd om op onderzoek uit te gaan!

Mijn avontuur in het Hoge Noorden (enfait.nl) - Friesland.nl

Nadat ik mijn zaterdagochtend zen ben begonnen met een goede yoga les, stappen we in de auto. Hitlijstje met jaren tachtig muziek aan en gassen maar. Het is een mistige rit, wat het geheel een magisch tintje geeft.

Na nog geen uurtje rijden, komen we aan bij de Afsluitdijk waar we besluiten te stoppen bij de Uitkijktoren. De mist is inmiddels verdwenen waardoor we heerlijk begroet worden door warme zonnestralen op ons gezicht. Het uitzicht is fantastisch. Enerzijds heb je het IJsselmeer wat vredig de zonnestralen reflecteert op het water. Anderzijds zie je de Waddenzee. Helderblauw water wat overloopt in de horizon.
Samen met een koffietje genieten we van het uitzicht en vergeten we bijna dat we een afspraak hebben om stipt twaalf uur.

We haasten ons de auto in en komen een half uur later aan bij Hotel Westcord WTC Leeuwarden. De kamer laat nog even op zich wachten, want we moeten meteen door naar de stadstour van A Guide to Leeuwarden. Op de fietsen van het hotel zijn we binnen 10 minuten bij de Oldehove waar Henk Leutscher, oprichter van A Guide to Leeuwarden, ons staat op te wachten.

Lees de hele blog

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.