Beklim de nieuwe Bosbergtoren


Vanaf 14 oktober 13.00 uur is de nieuwe Bosbergtoren in Appelscha officieel geopend voor publiek! Bekijk, beleef en ontdek Groningen, Friesland en Drenthe vanaf 35 meter hoogte. Na 14 oktober is de nieuwe toren dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Beklim de nieuwe Bosbergtoren - Friesland.nl

De oude Bosbergtoren is in maart 2016 afgebroken. Bij de sloop is een oeroude eikenboom ontdekt die zich vlak onder de toren bevindt. Met deze unieke vondst is Appelscha is twee dingen rijker geworden: een moderne toren en een uniek natuurverschijnsel.

De nieuwe uitkijktoren is 35 meter hoog en is een ontwerp van architect Frans Beune uit Assen. Het ontwerp is geïnspireerd op de bast van een dennenboom en is twee keer zo hoog als de oude toren. De toren heeft rondom diverse balkons en bovenin glazen vloeren. Ook is de uitkijktoren toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn. Er is namelijk een lift in aangebracht.

Lees het volledige artikel

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.