Foodbloggers maken culinaire tocht door Fryslân


LEEUWARDEN – Twintig Nederlandse foodbloggers maken maandag 11 juli een culinaire tour door Fryslân. Zij zijn hiervoor uitgenodigd door Merk Fryslân, Smaakstad Leeuwarden en de gemeente Leeuwarden.

Foodbloggers maken culinaire tocht door Fryslân - Friesland.nl

De bloggers, die samen meer dan een half miljoen lezers hebben, bezoeken zo’n twintig Friese producenten van regionale producten. ,,Het doel is dat ze Fryslân als culinaire hotspot in de etalage zetten”, aldus directeur Martin Cnossen van Merk Fryslân.

De eerste editie van de foodbloggersdag was vorig jaar, tijdens het evenement Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak. De tour richtte zich toen vooral op Leeuwarden en omgeving. Nu gaan de bloggers de provincie in.

,,Bloggen over food en pure producten neemt de laatste jaren een enorme vlucht. Op deze manier bereiken we gericht een grote groep geïnteresseerden in eerlijk en puur voedsel.” Ter illustratie: het blog Ilovehealth.nl heeft meer dan 200 duizend unieke bezoekers per maand. De blog vrouwen.nl zelfs 350 duizend.

Voor de culinaire tour zijn drie routes door de provincie uitgezet. Tijdens de tocht is er aandacht voor een grote verscheidenheid aan producten. De bloggers kunnen proeven van Friese wijnen en bieren, geitenkaas, Friese bonen, ijs, vlees en vis. ,,We gaan ook het Wad op om onze zilte producten onder de aandacht te brengen. Wie wil kan oesters rapen en zeekraal plukken”, vertelt Cnossen.

De dag wordt afgesloten in de Doarpstún van Snakkerburen, waar de foodbloggers gezamenlijk onder leiding van kok Henk Markus een diner maken met gewassen van de tuin.

Bron: Huis aan Huis

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.