Lauswolt promoveert naar vijf sterren


Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag promoveert van vier naar vijf sterren hotel. Het is het enige vijfsterrenhotel van Noord-Nederland. In november vorig jaar kreeg de keuken van Lauswolt een ster van Michelin.

‘Yessss. Weer iets moois te vieren. Lauswolt eerste 5***** hotel van het Noorden,’ reageert directeur Marc van Gulick op twitter op het nieuws.

‘Het regent hier sterren’, zegt Van Gulick. ‘Onze service stond in principe altijd al op vijfsterren-niveau. Nu mogen we dat ding ook daadwerkelijk op de deur timmeren.’ Het is niet het eerste vijfsterrenhotel van De Bilderberg-groep: in Amsterdam telt Het Garden Hotel ook vijf sterren.

Hotelstars Union (Hotelsterren.nl) heeft Lauswolt in ieder geval tot 2020 vijf sterren toegekend. De Europese classificatie is door Hotelsterren uitgevoerd.

Lauswolt is nu één van de 26 hotels in Nederland die formeel van het allerhoogste niveau zijn. In de noordelijke provincies is Lauswolt de enige in deze categorie. Het dichtstbijzijnde is Librije’s Hotel in Zwolle.

Volgens Van Gulick was het een bewuste keuze om niet eerder al formeel de vijfsterrenstatus aan te vragen. ‘In tijden van economische crisis kan een vijfde ster voor gasten een extra drempel zijn’, zegt Van Gulick in de Leeuwarder Courant. ‘Zo van: vier sterren is toch ook goed? Dan heb ik het over Nederlanders, want buitenlanders kiezen veel eerder voor een hotel in de hoogste categorie.’

Bron: missethoreca.nl 

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.