Natuurmuseum Fryslan ‘Leukste uitje van Friesland 2016’


Het Natuurmuseum Fryslan in Leeuwarden is het ‘Leukste uitje van Friesland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Friesland’. Ellen Roetman van het Natuurmuseum Fryslan, ontving vanmiddag blij verrast de eerste prijs uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer ontving de tweede prijs en Kameleondorp in Terherne de derde prijs.

Natuurmuseum Fryslan ‘Leukste uitje van Friesland 2016’ - Friesland.nl

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 30.000 stemmen uitgebracht. Het Natuurmuseum Fryslan scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod)  de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2016.

‘Heel leuk en leerzaam voor kinderen. Super aardig personeel en dito sfeer’

 ‘Een heel prettig museum, er is veel te beleven, de kinderen vinden het een geweldig avontuur en er is van alles te  ontdekken. Favoriet museum om als gezin te bezoeken!’

De winnaars van 2016:

  1. Natuurmuseum Fryslan
  2. Ir. D.F. Woudagemaal
  3. Kameleondorp

Voor het zesde jaar op rij organiseert ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ en het ‘Leukste provinciale uitje’. Alle uitjes die ANWB-leden genomineerd en beoordeeld hebben tijdens de verkiezing staan op het Land van de ANWB, dé plek voor leuke en bijzondere uitjes in Nederland.  Kijk voor meer informatie op anwb.nl/landvananwb

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.