Outdoor avontuur in het Drents-Friese Wold (We12Travel)


Martijn en Anto van travelblog We12Travel.com bezochten onlangs het nationaal park Drents-Friese Wold om hier een outdooravontuur te beleven. Hun ervaring beschreven ze in een leuk blog.

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt het Drents-Friese Wold Nationaal Park op de grens van Friesland en Drenthe en bestaat het voor een groot gedeelte uit bos. Na de Hoge Veluwe is dit park het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Aangezien de Hoge Veluwe zich in onze achtertuin bevindt, was ik uitermate benieuwd naar dit natuurgebied. Op uitnodiging van Stichting Toeristisch Netwerk Friese Wouden gingen wij hier op pad.

Ons bezoek aan de Drents-Friese Wold begint in het Drentse dorpje Appelscha. Hier melden we ons in de middag bij De Jongens van Outdoor, die ons meenemen naar hun klimbos dat zich op vijf minuten lopen van het Outdoor Café bevindt. Helaas moet ik omdat ik herstellende ben van een gekneusde enkel verstek laten gaan, maar Martijn hijst zich al snel in een harnas en klimt de ladder op naar het eerste plateau. Vanaf hier begint het parcours: een aaneenschakeling van niet minder dan 37 hindernissen op hoogte inclusief een aantal tokkelbanen. Martijn houdt wel van een uitdaging en als een ware slingeraap klimt en springt hij van de ene naar de andere hindernis. Binnen niet al te lange tijd heeft hij het parcours voltooid en begint hij aan de tweede ronde. De begeleider geeft hem de uitdaging het snelheidsrecord van het meest technische parcours te breken. Het resultaat: twee minuten sneller dan de snelste ooit. Dat is een record dat staat!

Lees het volledige blog >

Ze plaatsten ook een mooi filmpje van hun mountainbiketocht bij Appelscha op hun blog:

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.