Smaak van Friesland (Francesca Kookt)


Francesca van het populaire foodblog Francesca Kookt bezoekt met enige regelmaat Friesland en ontdekt steeds weer nieuwe dingen. Naast blogberichten plaatst Francesca regelmatig nieuwe en gezonde recepten, maar ze schrijft ook graag over culinaire reizen.

Smaak van Friesland (Francesca Kookt) - Friesland.nl

Een kort stukje uit het blog:

“Vroeger kwam ik er nooit, maar sinds het laatste jaar ben ik er al meerdere malen geweest. Iedere keer als ik over de Friese provinciegrens rij, ga ik er meer van houden. Het lijkt alsof de luchten er schilderachtiger zijn, de mensen vriendelijker en het eten lekkerder. Wellicht romantiseer ik het nu, maar een kniesoor die daar op let. Ik realiseer me ook dat ik jullie bombardeer met blogs over Friesland en het eten. Niet zonder reden, want er valt zoveel te ontdekken. Hier wordt puur gekookt, met lokale producten en er zijn tal van initiatieven van lokale voedselproducenten. Verspilling, daar houden ze niet van. Van kop-tot-staart koken is normaal en de streekproducten vliegen je om de oren. Iemand vertelde me ooit dat het vaak een aantal jaren duurt voordat trends uit de Randstad doordringen in Friesland. Gelukkig maar.”

Lees het volledige blog

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.