Toerist in eigen land: ontdek verrassend Friesland! (travellust.nl)


Hoewel ik het liefst zo vaak mogelijk het vliegtuig pak naar een ver oord kan ik ook enorm genieten van een vakantie dicht bij huis. Friesland voelt met haar eigen taal als een land op zich en is daarom ook een ideale bestemming in eigen land. Toe aan een weekend weg? Kies dus zeker eens voor deze verrassende bestemming in het hoge noorden! Ik geef je alvast wat tips voor wat je allemaal kunt doen in Friesland.

Toerist in eigen land: ontdek verrassend Friesland! (travellust.nl) - Friesland.nl

Zeilen op een van de Friese meren

Friesland is een waterprovincie bij uitstek. Het gebied de Friese Meren in het zuidwesten van Friesland bestaat uit een kleine dertig meren waarvan het Sneekermeer, het Tjeukemeer en de Groote Brekken enkele bekenden zijn. De Friese meren zijn vooral in de zomer een populaire bestemming voor watersporters uit Friesland zelf en toeristen uit binnen- en buitenland. Ga je naar Friesland, spring dan ook zeker in een zeilboot voor een heerlijke dag ontspanning op het water. Een boot huren kan onder andere via Uit Zeilen. Zij beschikken over diverse typen zeilboten zoals zeilpramen, klippers en skûtsjes, zodat er voor iedere groep wat wils is. Als je geen ervaring hebt neem je gewoon een schipper mee die je de basisbeginselen van het zeilen bijbrengt. Wil je een typisch Fries sfeertje proeven bezoek de provincie dan tijdens de Sneekweek. Deze week vol feesten en zeilen wordt jaarlijks in de zomer gevierd.

Lees het hele artikel

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.