Een veelzijdig weekend Leeuwarden (ikwilmeerreizen.nl)


Ken je dat gevoel dat je er even tussenuit wil? Even een verandering van omgeving. Zo’n weekendje weg kan heel makkelijk binnen eigen land en hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Zo heeft de Friese hoofdstad Leeuwarden ontzettend veel te bieden om je een heel weekend te vermaken. Van musea tot watersport en van lekker eten tot uit je dak gaan op één van de vele festivals. Wij brachten deze zomer een gevarieerd weekendje door in Leeuwarden en kunnen iedereen aanraden een keer deze kant op gaan.

Een veelzijdig weekend Leeuwarden (ikwilmeerreizen.nl) - Friesland.nl

1. BEZOEK HET FRIES MUSEUM

Enkele jaren geleden heeft het Wilhelminaplein in Leeuwarden een metamorfose ondergaan met onder andere de bouw van het nieuwe en prachtige Fries museum. Voor de cultuur liefhebber een absolute aanrader om een kijkje te nemen. En zelfs als je niet zo’n fan bent van musea is het de moeite waard. De exposities variëren van Friese cultuur tot moderne kunst en worden allemaal op bijzondere en moderne wijze tentoongesteld. Daarnaast vind je hier het nieuwe verzetsmuseum dat erg verrassend en mooi is neergezet met veel persoonlijke, bijzondere verhalen uit de oorlog. Wij waren onder de indruk!

Lees de blog van ikwilmeerreizen.nl

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.