Kom jij langs in Bolsward?

Beleef deze prachtige stad!

Kom jij langs in Bolsward?


Bolsward is één van de Friese elf steden. Ontstaan op drie terpen werd het een lange tijd gezien als bedevaartsoord. Inmiddels is de stad erg bekend dankzij de Elfstedentocht die door Bolsward komt.

Met ruim 10.000 inwoners is Bolsward van oudsher één van de Friese elf steden. De plaats ligt in de gemeente Zuidwest-Friesland en is ontstaan op een drietal terpen. De oudste hiervan dateert van voor de jaartelling! Bolsward is een bedevaartsoord, omdat in de Sint-Franciscuskerk in de stad een genadebeeld van Maria te vinden is.

Bezienswaardigheden in Bolsward

De oude binnenstad van Bolsward is prachtig om te zien! De grachtjes, het stadhuis en de enorm bekende distilleerderij Sonnema Berenburg zijn hier te vinden. Weeshuis Hid Herohiem is ook in de oude binnenstad van Bolsward te vinden. In Bolsward zijn ontzettend veel monumenten en historische gebouwen te vinden. De Broerekerk in de stad is zeker de moeite waard om te bekijken, maar er is meer!

Activiteiten in Bolsward

Kom je voor één of meerdere dagen naar Bolsward? Meerdere dagen gaan is absoluut de moeite waard, want er is van alles te beleven. Bolsward ligt in de buurt van water en hierdoor zijn er veel mogelijkheden om te gaan watersporten. Een boot huren? Dat is geen enkel probleem. Rondom Bolsward vind je genoeg bootverhuren en vaak heb je niet eens een vaarbewijs nodig. Ook surfen en zeilen zijn leuke activiteiten om te gaan doen in de buurt van Bolsward. Liever een dagje cultuur? Ook geen enkel probleem! In Bolsward vind je bijvoorbeeld het Titus Brandsma Museum en De Friese Bierbrouwerij. Er is van alles te beleven in en rondom Bolsward.

Overnachten in Bolsward

Ben je de Elfstedentocht aan het fietsen en wil je overnachten in Bolsward? Of kom je een aantal dagen langs om de stad te ontdekken? Er zijn prachtige B&B’s en hotels in Bolsward die allemaal uitstekend beoordeeld worden. Voor ieder budget is er een goed hotel te vinden. Maar ook in de omgeving van Bolsward kun je goed terecht. Wil je op vakantie in de omgeving van de stad? Boek dan een camping of vakantiepark. Je kunt zelfs aan het water kamperen!

Evenementen in Bolsward

Door het jaar zijn er verschillende evenementen in en rondom Bolsward. Zo kun je deelnemen aan de Fietselfstedentocht. Deze tocht is ieder jaar op Tweede Pinksterdag en Bolsward is zowel de start-, doorkomst- als finishplaats. Iedereen kan aan deze tocht deelnemen, maar wees op tijd! Er is maar een beperkt aantal startbewijzen voor de tocht van maar liefst 235 kilometer.

Culinair in Bolsward

Net als in de andere Friese steden kun je uitstekend eten in Bolsward. Op culinair gebied is de stad goed ontwikkeld en je kunt van elke streek van de wereld wel iets te eten vinden in Bolsward. Probeer ook de typische streekgerechten in Restaurant Bij Us Heit. Hier wordt met verse ingrediënten gekookt en daarnaast is de op locatie gestookte Friese whiskey terug te vinden in verschillende sauzen. Geniet van de culinaire mogelijkheden in Bolsward!

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen: