Campings Friesland

Campings in Friesland zijn leuk en uniek!

Campings Friesland


Je wil kamperen op een camping maar je weet nog niet waar? Bekijk dan ons overzicht met de meeste campings. Laat je verrassen door de diversiteit van het Friese landschap, haar meren en natuurlijk de Waddeneilanden. Ontdek de vele campings in Friesland!

Wanneer je kampeert op een Friese camping ben je altijd midden in de natuur. Naast de welbekende en populaire campings rondom de Friese Meren kun je er ook voor kiezen om bij de boer te kamperen. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van kamperen op een van de Waddeneilanden? Waar je ook komt, reken maar op een gastvrije ontvangst.

Kamperen in Friesland betekent o.a.:

  • Genieten van de Friese natuur;
  • Een prachtige watersportvakantie;
  • Op ontdekkingstocht op de Waddeneilanden;
  • Proeven van de Friese cultuur.

Altijd een geschikte camping

Kamperen in Friesland biedt voor ieder wat wils. De een komt er voor de rust, de ander kiest voor een actieve watersportvakantie. Voor de watersporter is Friesland uitermate geschikt. Veel campings Friesland liggen dan ook aan of vlakbij het water. Een dagje varen of zeilen wordt zo wel heel aantrekkelijk! Kies je voor een camping dichtbij het IJsselmeer of de Waddenzee, dan behoren kite- en windsurfen ook tot een van de vele mogelijkheden. Wil je liever in het bosrijke Friesland op een camping staan? Ook geen probleem! Het Friese landschap is heel divers en geeft je ruime keus.

Campings op de Friese Waddeneilanden

Uniek aan Friesland zijn de Waddeneilanden. Een bijzondere combinatie van zee, strand en natuur is de perfecte mix voor een kampeervakantie op een van de Friese Waddeneilanden. De vele campings zijn zeer geliefd bij jong, oud en gezinnen. Reserveer wel op tijd, want in het hoogseizoen zijn de Waddeneilanden misschien wel de populairste bestemming van Nederland. Het kamperen op een van de Friese Waddeneilanden betekent een (actieve) zon-, zee-, strand- en natuurvakantie in een. De natuurliefhebber haalt hier zijn hart op, de watersporter kan zijn geluk niet op en de wandelaar of fietser ontdekt unieke gebieden. Ontdek het zelf!

Pagina delen:  


Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.