De Friese steden en dorpen

met ieder hun eigen charme en verhaal

De Friese steden en dorpen


Naast de uitgestrekte landschappen en weilanden zijn er ook zeker leuke dorpen en steden in de provincie. Hier kun je genieten van een drankje op het terras, musea bezoeken of lekker gaan winkelen. In ieder plaatsje is voldoende te doen en te beleven. Zeker de elf steden, waar je op verscheidene manieren langs kunt, zijn een aanrader!

De Friese elf steden

De Friese elf steden zijn stuk voor stuk een bezoekje waard! Ze hebben ieder hun eigen sfeer en eigen verhaal. Bovendien kennen ze allemaal een rijke geschiedenis, er is dus veel te ontdekken per stad. Wat de steden kenmerkt is het water, wat ook wel logisch is als je met de Elfstedentocht hier langs komt. Iedere stad heeft dus wel iets te bieden op het gebied van water en watersport. Qua grootte zit er nogal wat verschil in de steden. Leeuwarden telt bijna 110.000 inwoners, terwijl Hindeloopen maar 900 inwoners telt. Echter, er is in iedere stad genoeg te beleven en te doen! Helemaal leuk is om de elf steden in de vorm van een route te ontdekken, waarbij je onderweg overnacht in één van de steden. Hiervoor zijn volop mogelijkheden. Zowel fietsend, varend, met de auto of te voet kun je langs de elf steden.

Bekijk alle steden

De Friese dorpen

Naast de elf erkende steden in de provincie zijn er ook genoeg andere pittoreske doprjes en gehuchtjes die erg leuk zijn om te bezoeken. Of dat nou in de herfst, winter, lente of zomer is.

Bekijk alle dorpen

Overnachten in Friesland of gewoon lekker uit eten in de provincie? Ontdek het aanbod!

 

Pagina delen:  


Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.