Theaters

Ontdek de theaters in Friesland

Ontdek de theaters en voorstellingen in Friesland


Ben je al in Friesland of kom je binnenkort naar de provincie toe? Onderneem iets cultureels en ontdek één van de theaters in Friesland. Ieder jaar trekken de theaters erg veel bezoekers die genieten van de leuke voorstellingen en het eten vooraf.

Stadsschouwburg de Harmonie

Deze stadsschouwburg vind je in de hoofdstad van de provincie Friesland, Leeuwarden. Jaarlijks vinden er ongeveer 450 activiteiten plaats in de Harmonie waar 175.000 bezoekers op afkomen. De Harmonie wil graag dat iedereen, van jong tot oud, zich thuis voelt in het theater. Je wordt de hele avond uitstekend verzorgd terwijl je geniet van de voorstelling. Combineer een voorstelling met een gezellig etentje. Voorafgaand aan de voorstelling kun je een lekker hapje eten in het Theatercafé dat bij de schouwburg zit. De schouwburg is ontworpen door architect Frits van Dongen en heeft een uniek karakter. Kom jij naar een voorstelling in deze schouwburg?

Bekijk alle voorstellingen

Schouwburg de Lawei

De Lawei is de schouwburg die je kunt vinden in Drachten. De Lawei heeft een grote regionale functie, omdat het theater de grootste is van Zuidoost-Friesland. Ieder jaar vinden er ongeveer 250 voorstellingen plaats, maar ook andere evenementen worden hier georganiseerd, waaronder congressen. In de schouwburg is het mogelijk om voorafgaand aan de voorstelling een hapje te eten. Het restaurant biedt een driegangenmenu en heeft speciaal voor de kinderen een kindermenu. Bezoek eens een voorstelling in De Lawei!

Bekijk alle voorstellingen

Posthuis Theater

Het Posthuis Theater vind je in Heerenveen. Niet alleen in het theater worden voorstellingen georganiseerd, maar ook in en rondom Heerenveen worden vaak evenementen door dit theater georganiseerd. Ben je van plan te gaan trouwen in Heerenveen? Ook dit is mogelijk in het Posthuis Theater. Het theater bestaat uit twee onderdelen. Er is een oud pand dat in 1885 is gebouwd en een nieuw onderdeel dat in 2005 is toegevoegd. Er zijn verschillende zalen in het Posthuis Theater, namelijk De Theaterzaal, De Jachtweide en De Sociëteitszaal. Ieder jaar vinden er veel voorstellingen plaats in het theater. Kom jij een voorstelling bezoeken?

Bekijk alle voorstellingen

De Koornbeurs Franeker

In het hartje van het historisch centrum van Franeker is theater de Koornbeurs gevestigd. Het is een officieel theater met een zeer volwaardig en gevarieerd programma. Er zijn 500 zitplaatsen en 750 staanplaatsen in het theater. Ga eens langs in Franeker bij de Koornbeurs!

Bekijk alle voorstellingen

Theater Sneek

In het hartje van de sfeervolle stad Sneek vindt u het net zo sfeervolle Theater Sneek. Met zijn karakteristieke uiterlijk, mede door de 23 meter hoge toneeltoren, is het theater een heuse blikvanger in de Waterpoortstad. Wanneer de avond valt geeft deze toneeltoren de kleur weer van de genre voorstelling welke die avond te zien is in het theater. Kom jij een voorstelling bekijken?

Bekijk alle voorstellingen

 

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.