Een dagje weg in Friesland?

Ontdek alle mogelijkheden!

Wil je een dagje weg in Friesland?


In Friesland zijn veel mogelijkheden voor een dagje weg. Er is zelfs zoveel te beleven dat je veel meer nodig hebt dan een dag. Wil je toch maar één dag komen? Ontdek dan direct de beste opties voor een dagje weg.

Als je een dagje weg wilt in Friesland heb je ontzettend veel mogelijkheden. Het is maar net wat je wilt gaan doen. Kom je met de hele familie, met kinderen of juist als jong stel? Geen zorgen, er is voor iedereen iets te doen in onze prachtige provincie.

Varen in Friesland

Wil je een dagje varen in Friesland? Dan ben je in de perfecte provincie. Er zijn prachtige meren, kanalen en rivieren te vinden waar je met je eigen of gehuurde boot kunt gaan varen. Ook kanoën behoort tot de mogelijkheden. Overal in Friesland vind je verhuurbedrijven waar je een boot(je) kunt huren, ook als je geen vaarbewijs hebt. Houd wel rekening met de brugtijden, want anders moet je misschien lang wachten op sommige plaatsen. Ontdek het IJsselmeer, het Sneekermeer of het Tjeukemeer. Of ga varen op één van de prachtig kronkelende riviertjes die door de provincie stromen.

Wandelen in Friesland

Een dagje wandelen in Friesland? Ontdek de vele mogelijkheden die je de provincie je biedt. Friesland staat namelijk bekend om haar veelzijdige wandelroutes waar je heerlijk kunt wandelen. Ook zijn er verschillende routes te vinden langs de prachtige wateren die Friesland rijk is. Je komt tijdens de wandelroutes de leukste dorpjes en steden tegen waar je gezellig op een terrasje kunt gaan zitten. Er zijn ieder jaar verschillende evenementen waarbij je veel afstanden kunt wandelen.

Fietsen in Friesland

Friesland een echte fietsprovincie? Dat is het zeker! Je hebt ontzettend veel mogelijkheden om te komen fietsen tijdens jouw dagje weg. Ga bijvoorbeeld mountainbiken door de bosrijke gebieden die Friesland rijk is. Of ontdek alle elf steden tijdens de Elfstedentocht die je per fiets kunt afleggen. Daarnaast kom je tijdens het fietsen door prachtige steden en dorpen waar je kunt genieten van typisch Friese gebruiken en gewoontes.

Cultuur in Friesland

Wil je alles weten over de Friese cultuur? Er zijn veel typisch Friese dingen te ontdekken in de provincie. Friesland heeft bijvoorbeeld een eigen taal, een eigen volkslied, een eigen wapen en een zeer herkenbare vlag. De Friese taal is inmiddels meer dan 1500 jaar oud en 74% van de bevolking spreekt de taal. Ook zijn er een aantal Friese sporten, zoals skûtsjesilen, kaatsen en fierljeppen. Heb jij deze sporten al eens gedaan? Ze zijn ontzettend populair in de provincie!

Evenementen in Friesland

Het hele jaar door worden de meest fantastische evenementen georganiseerd aan Friesland. Je vindt evenementen op de Waddeneilanden, aan het water, maar ook in de bosrijke gebieden. Ontdek bijvoorbeeld de Sneekweek met vele bootraces of ga naar het SKS of IFKS skûtsjesilen. Bekijk de evenementenkalender om te ontdekken welke evenementen je leuk vindt. Combineer een bezoek aan de leuke evenementen met een overnachting in één van de uitstekend beoordelende hotels of B&B’s. Of plan gewoon een hele vakantie op een camping of vakantiepark in Friesland.

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.