Kom jij langs in Earnewâld?

Ontdek dit watersportdorp tussen Leeuwarden en Drachten!

Kom jij langs in Earnewâld?


Earnewâld, prachtig gelegen aan het water en in een bosrijke omgeving. Kom jij langs?

Het watersportdorp

Earnewâld is een gezellig watersportdorp gelegen tussen Leeuwarden en Drachten midden in Nationaal Park De Alde Feanen, een uitgestrekt laagveenmoerasgebied, zeer geliefd bij natuur- en watersportliefhebbers. In vergelijking met de Friese meren in het het zuidwesten van de provincie is het er rustig maar er is veel te doen.

Er zijn volop verblijfsmogelijkheden. Van volledig verzorgde, luxe appartementen en bungalows tot basic kamperen op een natuurcamping. Het is goed toeven op de mooi gelegen, gezellige terrassen aan het water en ’s avonds kunt u heerlijk dineren in een van de restaurants.

Evenementen in Earnewâld

De actieve toerist kan in de schitterende omgeving heerlijk fietsen, varen, vissen en wandelen. Cultureel heeft Earnewâld ook veel te bieden met maar liefst 3 musea en een galerie. In de zomermaanden is er een zeer uitgebreid activiteitenaanbod voor jong en oud wat varieert van wandel, fiets of vaarexcursies, zelf skûtsjesilen, rondvaarten, kinderactiviteiten, outdooractiviteiten en nog veel meer.

Het bruist in Earnewâld in de zomermaanden van de activiteiten. Zo organiseert het Toeristenbureau Earnewâld bijvoorbeeld elke zondagmiddag een activiteit in het dorp. Alom bekend is de grote jaarlijkse braderie op de 3e maandag van de bouwvak en het meest bekende evenement is zonder twijvel het ‘het SKS-skûtsjesilen’. Earnewâld is etappeplaats en geducht deelnemer aan de jaarlijkse zeilcompetitie met de voormalige vrachtschepen. De nauwe vaarwegen waarop de wedstrijd bij Earnewâld verzeild wordt staat garant voor spectaculaire beelden.

Bekijk alle activiteiten online op: www.earnewald.nl/agenda

Kortom Earnewâld is verrassend veelzijdig en biedt recreatiemogelijkheden voor jong en oud. Het is een uitgelezen plek voor een korte of langere vakantie of gewoon een dagje uit. Op de site www.earnewald.nl vindt u een overzicht van de mogelijkheden en activiteiten die Earnewâld u biedt. U bent van harte welkom, graag ‘oant sjen’!

Earnewâld: Centraal gelegen in Nationaal Park de Alde Feanen

De Alde Feanen is de Friese naam voor De Oude Venen. Eeuwenoud veen speelt de hoofdrol in de geschiedenis van dit schitterende gebied. Meren, petgaten, stripen, rietlanden, veenplassen, ruigten, struwelen, moerasbossen en uitgestrekte hooilanden. Een prachtig, tot natuur verworden cultuurlandschap met als pronkjuweel één van de grootste moerasgebieden in West-Europa van maar liefst 4.000 hectare. Nationaal Park De Alde Feanen in het hart van Friesland heeft een grote verscheidenheid aan landschapstypen met een enorme rijkdom aan planten en dieren. Ooit werd het gebied betiteld als onland waar bewoners een armoedig bestaan leiden. In de loop der eeuwen is het onder invloed van de mens herschapen tot dit unieke landschap.

Het afwisselende natuurgebied geeft door de uitgestrektheid en de bijna vrije horizon een impressie van het Friese landschap uit vroeger tijden. Het gebied telt meer dan 100 soorten broedvogels en ruim 450 soorten planten. Er is gelukkig ook genoeg ruimte voor de mens want mens en natuuur gaan prima samen in De Alde Feanen. Wandelend, fietsend, en vooral varend is dit natuurgebied prachtig te verkennen. ‘Kijken met andere ogen’ kan overal, maar zeker vanuit de zeven vogelkijkhutten en twee uitkijktorens.

Wandel, Fiets en Vaar app

De mogelijkheden om de omgeving van Earnewâld te verkennen zijn eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld sloepvaren, fietsen, SUPpen, wandelen, kanooën of zeilen. Om wegwijs te worden in en om de schitterdende natuur rondom Earnewâld ontwikkelde het Toeristenbureau een speciale route-app. Een app staat boordevol mooie fiets, vaar en wandelroutes inclusief alle informatie over bijvoorbeeld bezienswaardigheden, vogelijkhutten of vaartijden van fietspontjes: www.earnewald-routes.nl

Pagina delen:  


  Bekijk wat Earnewâld zo mooi maakt


Kom jij ook?

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.