Friesland Free Tour

  Datum: 24 maart 2017       Vanaf 05:19 uur

A Guide to Leeuwarden organiseert de Friesland Free Tour op elke vrijdagmiddag om 15:00 uur. Deze stadswandeling door Leeuwarden vertelt je alles over Fryslân dat je wilt weten.

Ga mee met de enthousiaste gids van A Guide to Leeuwarden en laat je meenemen door de hoofdstad van Fryslân. Deze stadswandeling door Leeuwarden vertelt het verhaal van deze unieke regio met haar eigen taal en cultuur. We leren je een beetje Fries, gaan de Friese Statenzaal van binnen bekijken en zien hoe Oranjekoeken gemaakt worden. Aan het einde van deze stadswandeling weet je hoe je een ‘oprjochte Fries‘ moet zijn.

De Friesland Free Tour begint elke vrijdag om 15:00 bij de Oldehove op het Oldehoofsterkerkhof. Als de Oldehove onbereikbaar is, door middel van evenementen op het plein, begint de stadswandeling bij de muurschildering van Maria Louise, op de zijkant van De Brasserie. De stadswandeling duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur en is in het Engels als er bezoekers bij zijn die geen Nederlands spreken.

De naam zegt het al: de Friesland Free Tour is een Free tour. Je hoeft dus niet van te voren te betalen, wel kan je aan het einde de gids een vrijwillige bijdrage geven. Aanmelden is niet verplicht, maar kan d.m.v. onderstaand contactformulier in te vullen. Er is plaats voor maximaal 20 personen, dus wacht niet te lang, want vol is vol. Het is ook mogelijk de Friesland Free Tour exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen mogelijk, uitgezonderd van zondag.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Friesland Free Tour

Pin B&B De Lyndenhof

  Leeuwarden

Verblijven in het historische adellijke stadshuis gastenverblijf ‘de Lyndenhof’ in hartje Leeuwarden Het gastenverblijf de Lyndenhof is ingericht voor langdurig verblijf. Aangenaam werken en prettig rusten midden in de binnenstad van Leeuwarden. Draadloos internet...


Meer info

Pin Bed en Breakfast Bij de Waagsbrug

  Leeuwarden

Of je nu een paar dagen vakantie viert in Leeuwarden, een zakelijke afspraak hebt in of rond Friesland, of gewoon op onderzoek wilt in een voor jou nog onbekende omgeving, Bed & Breakfast Bij...


Meer info

Pin Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

  Leeuwarden

In het hart van het stadscentrum van Leeuwarden vindt u het schitterende Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof.


Meer info

Pin Bed and Breakfast De Ferver

  Leeuwarden

Aan de rand van de binnenstad op 5 minuten lopen van het centrum van Leeuwarden is onze Bed en Breakfast De Ferver. Wij bieden je een kamer met een eigen voordeur en een eigen...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.