Atrium: Inez Timmer

  Datum: 12 mei 2017       Vanaf 20:15 uur

In de muzikale voorstelling ‘Op alle fronten: Lale Andersen & Lili Marleen’, laat Inez Timmer het publiek kennis maken met de persoon en de gedrevenheid van Lale Andersen. Entree: €15,00

Andersen’s leven was een avontuurlijke koorddans tussen zorgeloosheid, angst, aanpassing en succes. Met haar onzekerheid en de verscheurdheid tussen haar liefde voor een Joodse componist, haar carrière en haar kinderen. We volgen haar, van haar eerste onzekere stappen op het toneel tot het verpletterende succes met het lied dat in feite door een aaneenschakeling van toevalligheden uitgroeide tot een wereldhit en tegelijkertijd het troostlied werd voor soldaten in de Tweede Wereldoorlog, aan beide zijden van het front.

Het wordt een avond die u blij maakt en tegelijkertijd tot tranen toe ontroert. Geboeid en gefascineerd beleeft u de verschillende etappes van een unieke artistieke carrière die onlosmakelijk verbonden is met het lied dat in 1941 de wereld rondging; ‘Lili Marleen’, het ‘doorzetterslied’ van de legerzender Radio Belgrado. Waar eindigt de onschuld van een lied, de schlagerhymne van de tweede wereldoorlog, door vriend en vijand vol enthousiasme gezongen? Deze voorstelling is een tijdreis van gelukzalige intensiteit.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Atrium: Inez Timmer

Pin Stadslogement Westersingel

  Sneek

Ons prachtige monumentale pand uit 1870 is gelegen aan de Westersingel in het centrum van Sneek! Gelegen aan de stadsgracht welke deel uitmaakt van de Elfstedenroute, vlakbij de bekende Waterpoort en op loopafstand van het historische en gezellige stadscentrum.


Meer info

Pin Bed & Breakfast Volonté

  Ysbrechtum

Onze woning Le Revé ligt aan de rand van het dorp Ysbrechtum, gelegen op 2 kilometer van de stad Sneek, één van de friese elfsteden. Achter de woning is onze Bed & Breakfast Volonté...


Meer info

Pin Stadslogement KingSize

  Sneek

Stadslogement KingSize in Sneek is voorzien van vijf luxe kamers met en zonder ontbijt. De luxe kingsize kamer (kamer 1) is op de begane grond van het stadslogement gesitueerd. De kamers op de eerste...


Meer info

Pin Krekt Sailing

  Sneek

Krekt Sailing, Volledig verzorgde (groeps – individuele) vakanties voor volwassenen of gezin. Kom tot rust op het water en zeil met ons mee!


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.