Bijzonder gastenkleed in Tresoar

  Datum: 30 maart 2017       Vanaf 04:46 uur

Tresoar heeft deze zomer in het kader van Hoofdstad van de Smaak het gastenkleed van Fedde en Wil Schurer uit het depot gehaald en toont deze voor de eerste keer aan het publiek. Fedde Schurer was een bekende journalist, politicus, schrijver en dichter.

Het bijzondere kleed is gemaakt door Wil Schurer-de Vries, de vrouw van Fedde Schurer. Op het kleed heeft zij de handtekeningen van hun gasten geborduurd. Dit unieke gastenkleed wordt ter gelegenheid van ‘Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak 2015′ voor de eerste keer aan publiek getoond in juni, juli en augustus.

Op een grote eettafel in de studiezaal van Tresoar worden een twintigtal boeken getoond van schrijvers die op het kleed voorkomen; û.o. Rink van der Velde, Bibeb, D. A. Tamminga, Anne Wadman en Tsjits Peanstra. Omdat Wil het kleed altijd bewaarde in een Lindt chocoladedoosje, wordt dat ook geëxposeerd, samen met het schriftje met de namen van alle gasten. Het geheel wordt tentoongesteld in een vitrine die er als een bonbondoos uitziet. En natuurlijk kan er ook chocolade geproefd worden. De tentoonstelling is tot 28 augustus te bewonderen.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Bijzonder gastenkleed in Tresoar

Pin Post-Plaza Hotel & Grand Café

  Leeuwarden

Na een intensieve verbouwing en restauratie van het oude Hoofdpostkantoor, is Post-Plaza getransformeerd tot een unieke plek in het centrum van Leeuwarden, waar gasten slapen, eten, werken, drinken en genieten in een historisch decor....


Meer info

Pin Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

  Leeuwarden

In het hart van het stadscentrum van Leeuwarden vindt u het schitterende Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof.


Meer info

Pin Bed and Breakfast De Ferver

  Leeuwarden

Aan de rand van de binnenstad op 5 minuten lopen van het centrum van Leeuwarden is onze Bed en Breakfast De Ferver. Wij bieden je een kamer met een eigen voordeur en een eigen...


Meer info

Pin Hotel Cafe ’t Anker

  Leeuwarden

Hotel Cafe ’t Anker is een budgethotel dat gevestigd is in 4 karakteristieke herenhuizen.Het hotel bevindt zich midden in het prachtige centrum van Leeuwarden en biedt zowel goedkopere als duurdere kamers, allemaal met gratis...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.