Boerenbruiloft

  Datum: 26 juli 2017       Vanaf 10:00 uur

Eenmaal per jaar trekt een zomerse bruiloft in Joure geheid duizenden toeschouwers. Het gaat dan ook niet om zomaar een trouwerij, maar om de traditionele Boerenbruiloft: een trouwplechtigheid in de traditie zoals die 150 jaar geleden bij families van de gegoede burgerij en welgestelde boeren overal in Fryslân plaatsvond. Een dag vol cultuur en traditie en gebruiken uit die tijd. ’s Middags een harddraverij en daarna een ringsteekwedstrijd met Friese paarden en sjezen.

De Boerenbruiloft is uitgegroeid tot één van de beste folkloristische tradities die Fryslân rijk is. Elk jaar staat er een verliefd stel volop in de schijnwerpers. Op het openluchtpodium in het park Herema State treedt het paar in het huwelijk. Net zoals vroeger zal de trouwhandeling verricht worden door een Grietman, de Friese voorloper van de burgemeester. Van het “ja-woord” en het aanbieden van de versierde bruidegomspijp zullen dit jaar ongetwijfeld weer vele mensen getuige zijn. Naast de trouwplechtigheid in het park is er een Friese bruiloftsmaaltijd, een harddraverij op ongezadelde paarden en een ringrijderij met krompanelen sjezen.
Programma:
10.00 uur – Defilé door Joure
11.00 uur – Trouwerij (€ 5,00)
12.00 uur – Bruiloftsmaal (€ 19,00 is incl. entree park)
(reserveren deelname bruiloftsmaal VVV Joure (0513-416030)
13.00 uur – Unieke harddraverij
15.00 uur – Grote ringrijderij
16.30 uur – Oldtimers
17.00 uur – prijsuitreiking


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Boerenbruiloft

Pin Camping Maran

  Terkaple

Camping Maran Maran camping: Met ingang van 2012 bieden wij de mogelijkheid om bij ons met tent of caravan te overnachten. Ideaal voor de watersportliefhebber. Kamperen aan het water! ” Tent en boot ,...


Meer info

Pin Hotel-Restaurant ‘de Oorsprong’

  SINT NICOLAASGA

Verscholen in het landgoed ‘Vegilinbossen’ op de overgang van de Friese Wouden, het uitgestrekte merengebied en het glooiende Gaasterland ligt de voormalige stoeterij ‘de Oorsprong’. Dit karakteristieke gebouw ademt de sfeer van lang vervlogen...


Meer info

Pin Rufus aan het water

  Broek

Midden in de natuur, tussen de meren en weilanden ligt Rufus aan het Water. Rufus aan het Water heeft veel te bieden: Groepsaccommodaties, bijzonder overnachten, minicamping, zeilbootverhuur, sloepverhuur, café/restaurant, terras, passantenhaven en diverse groepsarrangementen...


Meer info

Pin Vakantiehuis Langweer Friesland

  Sint Nicolaasga

Vakantiehuis Langweer in Friesland Het comfort van een hotel... de privacy van een vakantiehuis! Kom wandelen, fietsen, varen, zwemmen of golfen!


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.