Crimetour

  Datum: 26 maart 2017       Vanaf 14:31 uur

Leeuwarden is een spannende stad met een duister randje. Een arrangement met een knipoog. Ervaar zelf eens hoe het is om op water en brood te zitten. En er is een heuse cel voor je vrijgehouden in de imposante stadsgevangenis De Blokhuispoort.

Leeuwarden is een spannende stad met een duister randje. Een arrangement met een knipoog.
Ervaar zelf eens hoe het is om op water en brood te zitten. En er is een heuse cel voor je vrijgehouden in de imposante stadsgevangenis De Blokhuispoort. 

De voormalige stadsgevangenis is een belangrijke halte in de Crimetour, maar de wandeling voert ook langs het pand van strafpleiter Wim Anker en andere markante plekken, zoals het geboortehuis van Mata Hari en een onverwachts cellencomplex. Leeuwarden is een spannende stad met ook een duister randje. Zo waart De Schaduw van Havank nog altijd in de binnenstad van Leeuwarden rond, de geboorte- en sterfplaats van de mysterieuze schrijver. En wat te denken van de geschiedenis van de unieke Leeuwarder stadsgevangenis, de Blokhuispoort? Meesterkraker Aage M wist in 1974 hieruit te ontsnappen. Dokter O zat hier vanwege een dubbele gifmoord waarvan een op een medegevangene. Net als drugsbaron Klaas Bruinsma, alias de Dominee, wiens sporen nog altijd in één van de cellen te zien zijn…ook die schaduw waart nog rond! Pas maar op! Tijdens de Crimetour, de spannendste wandeling van de stad, kom je uiteraard ook langs de lekkerste culinaire plekjes van stad. Want Leeuwarden is naast crime en cultureel ook de culinaire hoofdstad.

Je doet de tour op eigen gelegenheid, de start is van woensdag tot en met zaterdag bij het Oranje hotel Leeuwarden. De tour duurt ongeveer 2,5 uur en kan worden uitgebreid met een lunch, pick-nick, borrelhapjes & diner, vraag naar de mogelijkheden.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Crimetour

Pin Oranje Hotel Leeuwarden- Hampshire Eden

  Leeuwarden

Het Oranje Hotel – Hampshire Eden is hét stadshotel van Leeuwarden.


Meer info

Pin Bed en Breakfast Bij de Waagsbrug

  Leeuwarden

Of je nu een paar dagen vakantie viert in Leeuwarden, een zakelijke afspraak hebt in of rond Friesland, of gewoon op onderzoek wilt in een voor jou nog onbekende omgeving, Bed & Breakfast Bij...


Meer info

Pin B&B De Lyndenhof

  Leeuwarden

Verblijven in het historische adellijke stadshuis gastenverblijf ‘de Lyndenhof’ in hartje Leeuwarden Het gastenverblijf de Lyndenhof is ingericht voor langdurig verblijf. Aangenaam werken en prettig rusten midden in de binnenstad van Leeuwarden. Draadloos internet...


Meer info

Pin Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

  Leeuwarden

In het hart van het stadscentrum van Leeuwarden vindt u het schitterende Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof.


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.