Expositie ‘’Abstractie, expressie en ik’’

  Datum: 26 maart 2017       Vanaf 11:12 uur

Foke Stribos exposeert in Galerie Doet! Naast zijn werk als docent, is hij nog veel actiever geworden als beeldend kunstenaar!

”HEERLIJK, IK CREËER!” Foke heeft gestudeerd aan de St. Joost Academie in Breda, de Jan van Eyck Academie en de stadsacademie voor toegepaste kunsten in Maastricht, de Hogeschool en de Willem Kooning Academie, Beeldende vorming in Rotterdam. Naast werkzaam te zijn geweest als docent is hij nog veel actiever geworden als beeldend kunstenaar.
Deze passie uit zich in schilderen, het schrijven van publicaties en het deelnemen aan kunstmanifestaties. Foke verzorgt ook exposities in kerken en gerenommeerde galerieën. Hij was ook op tv te zien in kunstprogramma’s! De thema’s voor zijn kunst vind hij vooral in de Bijbel en in de natuur.

In zijn werk staat in eerste instantie het landschap zelf centraal. Dit is te zien in textuur, kleurovergangen, ruimte, contrasten, materialiteit, compositie, enz. “In de latere werken dient het oorspronkelijke thema als metafoor van “ Het kwaad ” of “De gebrokenheid van de schepping “, waarbij de mens betrokken wordt. Echter, daarbij kan het niet blijven en zal naar wegen gezocht worden om ook de “Opstanding Tot Nieuw Leven “ te verbeelden…”(Foke Stribos).


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Expositie ‘’Abstractie, expressie en ik’’

Pin Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

  Leeuwarden

In het hart van het stadscentrum van Leeuwarden vindt u het schitterende Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof.


Meer info

Pin Post-Plaza Hotel & Grand Café

  Leeuwarden

Na een intensieve verbouwing en restauratie van het oude Hoofdpostkantoor, is Post-Plaza getransformeerd tot een unieke plek in het centrum van Leeuwarden, waar gasten slapen, eten, werken, drinken en genieten in een historisch decor....


Meer info

Pin B&B De Lyndenhof

  Leeuwarden

Verblijven in het historische adellijke stadshuis gastenverblijf ‘de Lyndenhof’ in hartje Leeuwarden Het gastenverblijf de Lyndenhof is ingericht voor langdurig verblijf. Aangenaam werken en prettig rusten midden in de binnenstad van Leeuwarden. Draadloos internet...


Meer info

Pin Bastion Hotel Leeuwarden

  Leeuwarden

Bastion Hotel Groep staat voor een persoonlijke sfeer, gastvrijheid, comfort en goede faciliteiten voor een gunstige prijs. Bastion Hotel Leeuwarden biedt u een 24uurs receptie, comfortabele kamers, een uitgebreide keuze van gerechten van de...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.