Expositie Anneke de Jonge

  Datum: 29 maart 2017       Vanaf 07:25 uur

Anneke haar fascinatie voor het 'rijke vakantieleven' vertaalt zij met haar schilderkunst tot een kleurig geheel met de zee, het waddenlandschap, palen, bomen en schelpen als inspiratie.

Anneke vertelt: aan het begin van deze expositie even een klein verhaaltje ter introductie. Ik hoop dat u veel plezier en genoegen aan de expositie mag beleven.
Al vanaf mijn jeugd heb ik veel geknutseld, getekend en geschilderd. Zo herinner ik me een vakantie naar Ameland met mijn ouders op 7-jarige leeftijd. Daar zocht ik heel veel grote schelpen. Die beschilderde ik bij thuiskomst met Amelandse tafereeltjes, zoals duinlandschappen, de vuurtoren, kerkjes en bossen et cetera. Ik ‘verkocht’ ze vervolgens tijdens een ‘handeltje’ op straat in de zomervakantie.
Tijdens mijn opleiding tot onderwijzeres heb ik veel lessen gevolgd in tekenen, schilderen en handenarbeid. Uiteindelijk haalde ik ook mijn akte om handvaardigheid te onderwijzen op lagere en middelbare scholen.
Aan het bijna-einde van mijn werkzame leven besloot ik de kwast weer regelmatiger op te nemen en wilde ik mij me meer in het schilderen met olieverf gaan verdiepen.
In 2006 ben ik op de schilderschool van Arthur Kessels in Sint Nicolaasga begonnen. Sindsdien heb ik, dankzij hem, mijn vaardigheden vergroot en uitgebreid.
De laatste jaren schilder ik graag met paletmes en kwast. Onderwerpen zijn vaak de zee, waddenlandschappen, palen, bomen en schelpen. Wellicht een fascinatie uit het rijke ‘vakantieleven’.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Expositie Anneke de Jonge

Pin Hotel-Restaurant ‘de Oorsprong’

  SINT NICOLAASGA

Verscholen in het landgoed ‘Vegilinbossen’ op de overgang van de Friese Wouden, het uitgestrekte merengebied en het glooiende Gaasterland ligt de voormalige stoeterij ‘de Oorsprong’. Dit karakteristieke gebouw ademt de sfeer van lang vervlogen...


Meer info

Pin Hajé hotel Joure

  Joure

Sfeervol restaurant, een gezellige bibliotheek en een overdekte binnentuin..


Meer info

Pin B&B Klaar

  Joure

Gastvrijheid is wat wij u bieden, in combinatie met een luxe kamer met een goed bed een heerlijke douche. Onze B&B heeft de kwaliteit en de vrijheid van een hotel, en de gastvrijheid van...


Meer info

Pin Rufus aan het water

  Broek

Midden in de natuur, tussen de meren en weilanden ligt Rufus aan het Water. Rufus aan het Water heeft veel te bieden: Groepsaccommodaties, bijzonder overnachten, minicamping, zeilbootverhuur, sloepverhuur, café/restaurant, terras, passantenhaven en diverse groepsarrangementen...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.