Expositie “Clay” keramiek

  Datum: 24 maart 2017       Vanaf 15:05 uur

Galerie de Roos van Tudor richt deze tentoonstelling de aandacht op keramiek.

Rob van Bergen boetseert graag terug in de tijd. Hij laat zich inspireren door dat wat hij mooi vindt zoals de Renaissance, opera en kostuumfilms. Voor deze expositie heeft hij een aantal kleine portretten gemaakt.

Terugkerende thema’s in Karin van Berne’s oeuvre zijn vrijheid en beklemming, die niet alleen tot uiting worden gebracht in de vorm en onderwerpen van de kleisculpturen maar ook door deze te combineren met metalen. Ze zitten soms letterlijk vast in het staal. Hierbij is er zowel sprake van verbintenis als contrast, harmonie als het ongemak van menselijke emoties die je minder graag ziet. De beschouwer geeft er zijn eigen invulling aan, associatief en gevoelsmatig.

Melis van der Sluis emigreerde na de oorlog van Bolsward naar Nieuw Zeeland. Een rijke mengelmoes van Nederlandse en Nieuw Zeelandse culturele invloeden gecombineerd met diepgaande kennis, gevoelig glazuurgebruik heeft geleid tot een hele unieke en boeiende eigen stijl van Melis van der Sluis.
Net als Oosterse pottenbakkers ontwikkelde hij zijn eigen glazuren: Zijn zogenaamde “Riverglazes” vervaardigde hij uit vulkanische as, dat hij verkreeg uit de rivieroevers bij zijn studio in Hamilton. Zo vindt men de warme kleuren van de vulkanische eilanden van Nieuw Zeeland terug in zijn werk.

Francoise Stoop zegt zelf: “In mijn keramiek ben ik bezig met de oervorm: de kom. Ook dit is, net als bij mijn schilderijen, een zoektocht naar de basis van menselijke vormen en kleuren waarbij ik streef naar eenvoud die spannend en boeiend blijft”.
In de raku keramiek combineert Hans Westerweel zijn zorgvuldig ontworpen vorm van een object met het toeval van de toegepaste raku techniek: de omlijning ligt vast, terwijl de kleurschakeringen en het craquelé patroon toevallig ontstaat tijdens het stook- en afkoelingsproces. Dit contrast is in al zijn werken terug te vinden.

Op zaterdag 28 november om 16.00 uur wordt deze bijzondere tentoonstelling feestelijk geopend in aanwezigheid van de kunstenaars.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie



  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Expositie “Clay” keramiek

Pin Post-Plaza Hotel & Grand Café

  Leeuwarden

Na een intensieve verbouwing en restauratie van het oude Hoofdpostkantoor, is Post-Plaza getransformeerd tot een unieke plek in het centrum van Leeuwarden, waar gasten slapen, eten, werken, drinken en genieten in een historisch decor....


Meer info

Pin Hotel Cafe ’t Anker

  Leeuwarden

Hotel Cafe ’t Anker is een budgethotel dat gevestigd is in 4 karakteristieke herenhuizen.Het hotel bevindt zich midden in het prachtige centrum van Leeuwarden en biedt zowel goedkopere als duurdere kamers, allemaal met gratis...


Meer info

Pin Bed and Breakfast De Ferver

  Leeuwarden

Aan de rand van de binnenstad op 5 minuten lopen van het centrum van Leeuwarden is onze Bed en Breakfast De Ferver. Wij bieden je een kamer met een eigen voordeur en een eigen...


Meer info

Pin Bed en Breakfast Bij de Waagsbrug

  Leeuwarden

Of je nu een paar dagen vakantie viert in Leeuwarden, een zakelijke afspraak hebt in of rond Friesland, of gewoon op onderzoek wilt in een voor jou nog onbekende omgeving, Bed & Breakfast Bij...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.