Expositie Greetje Dekker Sluis in Hotel Restaurant de Oorsprong

  Start datum: 7 november 2016 - Eind datum: 3 april 2017       Vanaf 09:22 uur

Het liefst werkt Greetje buiten in de natuur of in een dorpje. Het meest is zij in haar element op en aan het water. Ter plekke maakt zij realistische schetsen en aquarellen en neemt dan de sfeer intensief in zich op. Haar werk is van 7 november 2016 tot 3 april 2017 te zien in hotel-restaurant de Oorsprong Sint Nicolaasga.

Zeilend geniet zij van de Wadden, de Franse Atlantische kust, Normandië en Bretagne. Maar ook de Deense en Zweedse haventjes zijn inspiratiebronnen voor haar. Ter plekke maakt zij realistische schetsen en aquarellen en neemt de sfeer dan intensief in zich op.

Vervolgens fantaseert zij in haar atelier al schilderend om tot een eigen weergave te komen:
zij ‘doet’ de zomer dan nog eens intensief over. Op dat moment werkt zij haar voorstudies uit op doek in acrylverf. Daarbij is het zoeken naar een eigen schilderstijl telkens weer een ontdekkingstocht voor haar.

Zij kiest vaak voor: vereenvoudiging van haar onderwerp, vlakken die enigszins geabstraheerd worden en zij maakt een heel eigen kleurkeuze, waardoor de zomerse sfeer in haar werk opvalt. Door af en toe ook met andere materialen te experimenteren blijft het schilderen een voortdurende uitdaging voor haar.

Greetje heeft verschillende teken- en schildercursussen gevolgd, onder andere Gock in Hilversum, Gooische Academie in Laren en diverse zomer schilderweken in Nederland en Frankrijk.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Expositie Greetje Dekker Sluis in Hotel Restaurant de Oorsprong

Pin Landhotel Legemeer – Hampshire Classic

  Legemeer

Locatie Talrijke meren, uitgestrekte weilanden en pittoreske dorpen. Het natuurschoon in Friesland is overweldigend. Hier komt u echt tot rust! Midden tussen de Friese meren en even buiten het bekende watersport dorp Langweer ligt...


Meer info

Pin Vakantiehuis Langweer Friesland

  Sint Nicolaasga

Vakantiehuis Langweer in Friesland Het comfort van een hotel... de privacy van een vakantiehuis! Kom wandelen, fietsen, varen, zwemmen of golfen!


Meer info

Pin Recreatieoord De Koevoet

  Teroele

10 appartementjes, ligplaats voor uw meegebrachte boot, verhuur van polyvalken en visbootjes, jachthaven, terrein voor tenten met uitzicht op het meer, 10 plekken voor caravans of campers met uitzicht op de haven, seizoenplaatsen voor...


Meer info

Pin Hotel Herberg Joure

  Joure

Welkom! De sfeer van Herberg Joure is een vrolijke combinatie van monumentaal en huiselijk: een knus hotelletje met de ontspannen sfeer en Bed & Breakfast service. Goed voor een bijzondere overnachting! Onze persoonlijke service...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.