Expositie Lina Groeneveld

  Datum: 30 maart 2017       Vanaf 12:50 uur

Lina Groeneveld is geboren en opgegroeid in Drenthe en woont sinds 1969 in Heerenveen. In de jaren negentig is zij als hobby met schilderles begonnen. Haar voorkeur ging uit naar olieverf. Toen bleek dat zij allergisch was voor terpentine is zij gestopt met lessen. Acryl was een mogelijkheid maar voor haar niet prettig om mee te werken. Ongeveer vijf jaar geleden had zij de mogelijkheid om les te nemen op de schilderschool Kessels en van Keeken in St. Nicolaasga. Iedereen is daar verplicht om reukloze terpentine te gebruiken.

Lina Groeneveld is geboren en opgegroeid in Drenthe en woont sinds 1969 in Heerenveen. In de jaren negentig is zij als hobby met schilderles begonnen. Haar voorkeur ging uit naar olieverf. Toen bleek dat zij allergisch was voor terpentine is zij gestopt met lessen. Acryl was een mogelijkheid maar voor haar niet prettig om mee te werken.
Ongeveer vijf jaar geleden had zij de mogelijkheid om les te nemen op de schilderschool Kessels en van Keeken in St. Nicolaasga. Iedereen is daar verplicht om reukloze terpentine te gebruiken. Voor Lina een uitkomst.
Zij schildert op doek afwisselend met penseel of paletmes. Haar onderwerpen hebben vaak iets met mensen en natuur te maken.
Ondertussen is Lina ook begonnen met beeldhouwen.

« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Expositie Lina Groeneveld

Pin Rufus aan het water

  Broek

Midden in de natuur, tussen de meren en weilanden ligt Rufus aan het Water. Rufus aan het Water heeft veel te bieden: Groepsaccommodaties, bijzonder overnachten, minicamping, zeilbootverhuur, sloepverhuur, café/restaurant, terras, passantenhaven en diverse groepsarrangementen...


Meer info

Pin Hotel-Restaurant ‘de Oorsprong’

  SINT NICOLAASGA

Verscholen in het landgoed ‘Vegilinbossen’ op de overgang van de Friese Wouden, het uitgestrekte merengebied en het glooiende Gaasterland ligt de voormalige stoeterij ‘de Oorsprong’. Dit karakteristieke gebouw ademt de sfeer van lang vervlogen...


Meer info

Pin Camping / Mobiele Kanoverhuur De Kievit

  Oudehaske

Sta-caravan en chalets: De sta-caravans en de chalets bevinden zich op een klein sta-caravan parkje genaamd ?de Kievit? in Oudehaske (tussen Heerenveen en Joure). Alle plaatsen op ?de Kievit? liggen direkt aan het water...


Meer info

Pin Hotel Herberg Joure

  Joure

Welkom! De sfeer van Herberg Joure is een vrolijke combinatie van monumentaal en huiselijk: een knus hotelletje met de ontspannen sfeer en Bed & Breakfast service. Goed voor een bijzondere overnachting! Onze persoonlijke service...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.