Expositie Marianne Benkö

  Datum: 26 maart 2017       Vanaf 19:02 uur

Bezoek de expositie van Marianne Benkö in galerie 'It Frysk Skildershûs'.

Marianne Benkö werd geboren in Szombathely, Hongarije.
Zij studeerde Monumentale schilderkunst en Tapestry aan de Academie voor Toegepaste Kunst in Boedapest. Marianne ontving haar Master Degree in Art in 1977, gespecialiseerd in het ontwerpen voor de openbare ruimte. Ze leerde tapijtkunst 1977-1980 op dezelfde plaats. Sinds 1984 woont en werkt ze in Den Haag, Nederland.
Marianne Benkö is al jaren geïnspireerd door het geheim van het Nederlandse licht. Haar recente schilderijen zijn gebaseerd op urbane elementen en de natuur. Het zijn vensters die open gaan naar een mysterieuze wereld.
Het werk van Marianne wordt gekenmerkt door sterke passies uitgedrukt in kleuren die het hele spectrum doorlopen van uitgelaten vrolijkheid tot aan duistere melancholie en somberheid. Toch weet ze die uitersten altijd met elkaar in werken te combineren.
Marianne Benkö schildert met verwarmde wasverf, die zij in sluierachtige lagen aanbrengt op het doek. Zij krast en tekent hierin en voegt allerlei elementen toe, zoals veren, plantenresten en textiele motieven. Hierdoor wordt het schilderij een organisch geheel met een eigen leven. Het is alsof processen van wording en vergaan zichtbaar worden.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Expositie Marianne Benkö

Pin Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

  Leeuwarden

In het hart van het stadscentrum van Leeuwarden vindt u het schitterende Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof.


Meer info

Pin Bed en Breakfast Bij de Waagsbrug

  Leeuwarden

Of je nu een paar dagen vakantie viert in Leeuwarden, een zakelijke afspraak hebt in of rond Friesland, of gewoon op onderzoek wilt in een voor jou nog onbekende omgeving, Bed & Breakfast Bij...


Meer info

Pin Post-Plaza Hotel & Grand Café

  Leeuwarden

Na een intensieve verbouwing en restauratie van het oude Hoofdpostkantoor, is Post-Plaza getransformeerd tot een unieke plek in het centrum van Leeuwarden, waar gasten slapen, eten, werken, drinken en genieten in een historisch decor....


Meer info

Pin Oranje Hotel Leeuwarden- Hampshire Eden

  Leeuwarden

Het Oranje Hotel – Hampshire Eden is hét stadshotel van Leeuwarden.


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.