Expositie Marijke van Nieuwenhoven in bibliotheek Balk

  Datum: 30 maart 2017       Vanaf 04:46 uur

De Stichting Kunstkring Gaasterland verzorgt de komende maanden een expositie in de bibliotheek van Balk van Marijke van Nieuwenhoven, geboren in 1950 in Friesland en nu woonachtig in Zutphen. Door realistisch en figuratief te werken krijgt haar werk een verhalend karakter.De expositie is te zien van 14 oktober tot 2 december tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Marijke is autodidact en zoekt in haar werk de grens tussen realiteit en verbeelding. Door de wijze van werken en benaderen van de realiteit, samen met het oog voor detail, komen schilderijen tot stand die de fantasie van de beschouwer kunnen prikkelen. 

De laatste jaren is ze naast het aquarelleren gaan schilderen met acrylverf op doek en olieverf op paneel en doek waarbij de sfeer in alle technieken gehandhaafd blijft.
Haar werk is te zien geweest tijdens verschillende exposities in o.a. Zutphen, Amsterdam en Sneek. Verder neemt ze deel aan diverse kunstmarkten in Nederland en Duitsland.
Een overzicht van het werk is te vinden op www.m-art.nl.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Expositie Marijke van Nieuwenhoven in bibliotheek Balk

Pin De Stipe Watersport en Vakantiecentrum

  Balk

Groepsaccommodaties van 8 tot 132 personen aan de rand van het gezellige dorp Balk, temidden van de Gaasterlandse bossen en de Friese Meren. De ideale plek voor een familieweekend, schoolreis, werkweek… Verhuur van polyvalken,...


Meer info

Pin Camping Yn ‘e Finne

  Balk

Camping Yn ‘e Finne It moaiste plakje fan Fryslân! Onze camping kenmerkt zich vooral door het rustige kleinschalige karakter en heeft 25 royale staanplaatsen welke voorzien zijn van elektra en water. In onze receptie...


Meer info

Pin Hotel Café Restaurant Teernstra

  Balk

In Balk, Gaasterland, het groene hart van Friesland, ligt Partycentrum Teernstra. Met zicht op vaarwater de Luts en de Teernstrabrug is dit dé plek waar u comfortabel kunt overnachten. Ons gezellige hotel, café, restaurant...


Meer info

Pin Recreatiepark Marswal

  Balk

Recreatiepark Marswâl, gelegen in de Zuidwesthoek van Friesland is de vakantielocatie voor watersporters, fietsers, wandelaars etc. Recreatiepark Marswâl is gezelligheid! Uniek gelegen aan het Slotermeer, anderhalve kilometer van het schilderachtige dorp Balk en 7...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.