Expositie “Onvoltooid verleden tijd”

  Datum: 28 maart 2017       Vanaf 00:28 uur

Met schilderijen van Susan Baxter, Saskia Dingelstad, Monika Wolgast en portretten van Marian Gerrits.

Graag nodigen we je uit voor de expositie ‘Onvoltooid verleden tijd’ bij Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden van 20 mei t/m 25 juni 2016.

Susan Baxter – schilderijen

Techniek – Olieverf – Exposities: diverse exposities in musea en galeries in Nederland. In deze serie werken probeer ik de kijker te laten reflecteren op zijn bestaan in het heden en in het verleden en uiteraard het samengaan van beiden. Om de kwetsbaarheid van de mens te laten zien in een wereld waarover hij weinig controle lijkt te hebben. Tijden, waarin oorlog en geweld er voor zorgen dat onze veilige omgeving minder veilig voelt. De natuurlijke teloorgang van niet meer in gebruik zijnde gebouwen en andere voorwerpen ten behoeve van voortschrijdende technologie en het verleden waarin wij, en onze voorouders, hun sporen hebben achtergelaten, en waar wij herinneringen aan over houden.

Saskia Dingelstad – schilderijen

In mijn schilderijen vertel ik over de moderne mens in een grootstedelijke en dynamische omgeving, waar tijd een belangrijke rol speelt. We zijn gehaast en hebben het druk met presteren. Voortgedreven door hebzucht, ambitie en efficiency is er te weinig tijd om na te denken waar we eigenlijk mee bezig zijn. In deze rat-race is het eten of gegeten worden, of je nu mee wil doen of niet.
Social media wekken de illusie van menselijk contact, maar als je echt om je heen kijkt wat er NU en HIER gebeurt, doe je niet mee met de groep en ben je een buitenstaander. We rennen een toekomst tegemoet, van deadline naar mijlpaal, elke dag opnieuw. Een never ending story.


Monika Wolgast – schilderijen

Niets verdwijnt op aarde. Geen levend wezen maar ook geen gedachte of situatie zolang iemand eraan denkt. In die zin is het altijd onvoltooid verleden tijd. Gedachten zijn wel vluchtig wanneer zij niet vastgehouden worden. Een dichter gebruikt er woorden voor, een schilder verf. Met mijn schilderijen probeer ik momenten vast te houden en laat ik kleur en compositie iets vertellen over mijn herinneringen en mijmeringen. Mijn werk is dynamisch abstract met regelmatig herkenbare figuratie of symbolen. Liefst houd ik het zo open en interpreteerbar mogelijk. Dan blijft het verrassen. Een titel kan de weg wijzen. Mijn werkwijze in het kort: Eerst zet ik associaties om in een abstract mentaal beeld. Beginnend met een schets. De compositie is belangrijk. Ik begin met een of twee monochrome lagen. Later bedenk ik een kleurengamma en meng ik uitgebreid verschillende tonen en tinten. De laatste laag is dan een vloeiende verbinding van materie en gedachten. Voor deze schilderijen heb ik ter ondersteuning van mijn interpretatie van het thema “Onvoltooid verleden tijd “, gedeeltelijk marmerstof en kwartszand toegevoegd.

Marian Gerrits – portretten

“Onvoltooid verleden tijd” – Een thema waarbij je denkt aan dingen die voorbij zijn, maar nog niet vergeten. Herinneringen, dingen van vroeger, vakanties toen je klein was. Je opa die mooie verhalen kon vertellen die je altijd bij zullen blijven. Een thema dat me na aan het hart ligt. In de tijd dat ik aan de Klassieke Academie in Groningen studeerde, heb ik me toegelegd op het tekenen van oude mensen, waarvan elke rimpel in het gezicht een verhaal vertelde.
En nu, bij deze expositie, twee portretten die ik gemaakt heb van Käthe Kollwitz, de kunstenares die leefde van 1867 tot 1945 en die heden ten dagen nog steeds indruk maakt met haar werk: Een Hommage aan Käthe Kollwitz.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Expositie “Onvoltooid verleden tijd”

Pin Bed and Breakfast De Ferver

  Leeuwarden

Aan de rand van de binnenstad op 5 minuten lopen van het centrum van Leeuwarden is onze Bed en Breakfast De Ferver. Wij bieden je een kamer met een eigen voordeur en een eigen...


Meer info

Pin Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

  Leeuwarden

In het hart van het stadscentrum van Leeuwarden vindt u het schitterende Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof.


Meer info

Pin B&B De Lyndenhof

  Leeuwarden

Verblijven in het historische adellijke stadshuis gastenverblijf ‘de Lyndenhof’ in hartje Leeuwarden Het gastenverblijf de Lyndenhof is ingericht voor langdurig verblijf. Aangenaam werken en prettig rusten midden in de binnenstad van Leeuwarden. Draadloos internet...


Meer info

Pin Post-Plaza Hotel & Grand Café

  Leeuwarden

Na een intensieve verbouwing en restauratie van het oude Hoofdpostkantoor, is Post-Plaza getransformeerd tot een unieke plek in het centrum van Leeuwarden, waar gasten slapen, eten, werken, drinken en genieten in een historisch decor....


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.