Expositie: Schitterend vormgegeven houtwerk van Jan Pranger in Bibliotheek Lemmer

  Datum: 27 maart 2017       Vanaf 16:40 uur

Vanaf 11 juli tot 8 september zijn in de expositieruimte in de bibliotheek aan de Albert Koopmanstraat 7 prachtige werken van hout te zien, gemaakt door Jan Pranger uit Lemmer. De knutseltijd als kind is vaak een goede graadmeter voor wat je op latere leeftijd kunt oppakken als hobby. Jan Pranger (1946) verwerkte als kind sinaasappelkistjes tot “Spaans meubilair” en oude planken tot karren en vlotten.

Na zijn vroegpensioen pakte hij de houtnerf weer op. Naast antiekrestauratie volgde het houtdraaien. Hij volgde twee jaar lang lessen bij Christiaan Jörg in Utrecht. Een topper in het houtdraaien.
Gewapend met deze technische opleiding vervolgde hij de speurtocht naar vormgeving.
Helga Becker in Duitsland leerde hem zijn houtvormen op de draaibank om te zetten in (kunst)objecten.
Jean-Marie Escoulen in Zuid-Frankrijk zette hem op het spoor van excentrisch draaiwerk en sculpturen.
Interesse voor architectuur wordt vertaald in details. Houtnerven accentueren zijn werk.
Of zoals de Leeuwarder Courant onlangs schreef:
“Zijn schalen, kommen, doosjes en objecten nodigen uit om aan te raken. Sober, strak en geraffineerd is de vormgeving”.
Naast exposities in Duitsland, Frankrijk en diverse galeries in Nederland kunt u nu in Bibliotheek Lemmer zien waar 12 jaren “professioneel knutselen” toe kan leiden. Zaterdag 16 juli om 11.00 uur is er een Ontmoet&Groet met Jan Pranger in de bibliotheek.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Expositie: Schitterend vormgegeven houtwerk van Jan Pranger in Bibliotheek Lemmer

Pin De Stjelp Pleats

  Lemmer

De Stelp Pleats is een karakteristieke stelpboerderij, gebouwd in 1913. er zijn 5 ruime en sfeervolle gastenkamers met eigen badkamer(douche, wastafel en toilet). u heeft als gast een eigen ingang via de oude staldeur....


Meer info

Pin De stjelp pleats

  Lemmer

De Stjelp Pleats is een karakteristieke stelpboerderij, gebouwd in 1913. Er zijn 5 ruime en sfeervolle gastenkamers met eigen badkamer( inloopdouche, wastafel, toilet en fohn),.. 2 kamers op de begaande grond en drie op...


Meer info

Pin Bed & Breakfast en Groepsaccommodatie Het Vijfde Seizoen

  Bantega

Bed & Breakfast en Groepsaccommodatie Het Vijfde Seizoen


Meer info

Pin Watersportbedrijf Turfskip

  Echtenerbrug

Jachthaven


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.