Foto-expositie Saskia Koree

  Datum: 29 maart 2017       Vanaf 09:12 uur

Saskia Koree exposeert van 16 november 2015 tot en met 21 februari 2016 in het gemeentehuis van De Friese Meren, gevestigd in park Heremastate 1 te Joure. Fotografe Saskia Koree geboren te Oostmahorn, een klein dorpje aan de toenmalige Lauwerszee, nu Lauwersmeer. Haar liefde voor water en de zee begon echter toen zij met haar ouders verhuisde naar Lauwersoog. Een plek in ontwikkeling en bijna volledig omgeven door water wat haar erg fascineerde.

Saskia Koree exposeert van 16 november 2015 tot en met 21 februari 2016 in het gemeentehuis van De Friese Meren, gevestigd in park Heremastate 1 te Joure.

Fotografe Saskia Koree geboren te Oostmahorn, een klein dorpje aan de toenmalige Lauwerszee, nu Lauwersmeer. Haar liefde voor water en de zee begon echter toen zij met haar ouders verhuisde naar Lauwersoog. Een plek in ontwikkeling en bijna volledig omgeven door water wat haar erg fascineerde. Steeds weer trekt die camera haar mee naar de zee en alles wat daarmee gerelateerd is. Het water, haar camera en zij zijn één. Inspiratiebron voor deze expositie was het kruiend ijs langs de IJsselmeerkust bij Stavoren. De natuurkrachten die daarbij optreden zijn enorm De grote ijsplaten worden moeiteloos tegen de zwaartekracht in omhooggeduwd en kunnen zo over de dijken heen schuiven. De ijsblokken of ijsvelden vormen ijsdammen als ze over elkaar schuiven, kistwerken, genaamd. Dit fascinerende natuurgeweld heeft Saskia gevangen in haar lens.

Museum Joure organiseert deze expositie en is te zien van tijdens openingsuren in het gemeentehuis in Joure.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Foto-expositie Saskia Koree

Pin Rufus aan het water

  Broek

Midden in de natuur, tussen de meren en weilanden ligt Rufus aan het Water. Rufus aan het Water heeft veel te bieden: Groepsaccommodaties, bijzonder overnachten, minicamping, zeilbootverhuur, sloepverhuur, café/restaurant, terras, passantenhaven en diverse groepsarrangementen...


Meer info

Pin Camping / Mobiele Kanoverhuur De Kievit

  Oudehaske

Sta-caravan en chalets: De sta-caravans en de chalets bevinden zich op een klein sta-caravan parkje genaamd ?de Kievit? in Oudehaske (tussen Heerenveen en Joure). Alle plaatsen op ?de Kievit? liggen direkt aan het water...


Meer info

Pin Hotel-Restaurant ‘de Oorsprong’

  SINT NICOLAASGA

Verscholen in het landgoed ‘Vegilinbossen’ op de overgang van de Friese Wouden, het uitgestrekte merengebied en het glooiende Gaasterland ligt de voormalige stoeterij ‘de Oorsprong’. Dit karakteristieke gebouw ademt de sfeer van lang vervlogen...


Meer info

Pin Vakantiehuis Langweer Friesland

  Sint Nicolaasga

Vakantiehuis Langweer in Friesland Het comfort van een hotel... de privacy van een vakantiehuis! Kom wandelen, fietsen, varen, zwemmen of golfen!


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.