Fries Scheepvaart Museum: Ik wou dat ik twee hondjes was

  Start datum: 1 februari 2017 - Eind datum: 30 juni 2017       Vanaf 12:35 uur

Dat is de titel van onze kunst-educatieve tentoonstelling die te zien is van februari tot en met juni 2017. Als mensen op reis gaan nemen ze souvenirs mee! Dat was vroeger niet anders.

De hondjes op de foto werden door zeelui en vissers uit Engeland meegenomen naar Friesland. Deze hondjes waren erg populair en kwamen als een teken van trouw op de schoorsteen of in de vensterbank te staan.

In samenwerking met beeldend kunstenaar Eline Janssens  gaan deze hondjes een hoofdrol spelen in onze kunst-educatieve tentoonstelling, die een voorloper is op Kulturele Haadstêd 2018. Door 400 kinderen van 4-12 jaar zijn er 400 kartonnen honden in een nieuw jasje gestoken. De 100 meest bijzondere en kleurrijke honden zijn te bewonderen in de tentoonstelling waarin het voelt alsof je een stripverhaal binnenwandelt. Alles is gemaakt van karton; de kasten, lampen, banken, klokken en schoorsteenmantel.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Fries Scheepvaart Museum: Ik wou dat ik twee hondjes was

Pin Krekt Sailing

  Sneek

Krekt Sailing, Volledig verzorgde (groeps – individuele) vakanties voor volwassenen of gezin. Kom tot rust op het water en zeil met ons mee!


Meer info

Pin Amicitia Hotel Sneek

  Sneek

Het Amicitia Hotel, een prachtig familiehotel in Sneek, gelegen dichtbij de A7 en toch op loopafstand van het centrum. Ons hotel heeft 35 comfortabele kamers,allen voorzien van alle gemakken. In het gehele hotel heeft...


Meer info

Pin Van der Valk Hotel Sneek

  Sneek

Centraal gelegen langs de rijksweg A7 betekent ook een snelle en efficiënte bereikbaarheid voor de zakelijke gast. Al de vergaderzalen zijn standaard uitgerust met de meest geavanceerde techniek, airconditioning en comfort. De negen zalen...


Meer info

Pin Stadslogement KingSize

  Sneek

Stadslogement KingSize in Sneek is voorzien van vijf luxe kamers met en zonder ontbijt. De luxe kingsize kamer (kamer 1) is op de begane grond van het stadslogement gesitueerd. De kamers op de eerste...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.