De Friesche Elfstedenweek – te water

  Start datum: 24 juli 2017 - Eind datum: 29 juli 2017       Vanaf 09:00 uur

Van 24 t/m 29 juli 2017 wordt de 24e Elfstedenweek te water gehouden. In deze week worden de 11 Friese steden aangedaan en in 6 daarvan wordt overnacht. In deze week kunt u genieten van de prachtige meren, kanalen en vaarten, welke de provincie Fryslân u te bieden heeft. Deze tocht is geschikt voor kano´s, roei-, zeil- en motorboten en sloepen. In de overnachtingplaatsen kunt u gratis overnachten. In Leeuwarden is op de dagen voor de start (22 en 23 juli) ligplaats gereserveerd achter de Prinsentuin, waar de start en ook de finish plaatsvinden. Deze 24e Elfstedenweek wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân en de betreffende gemeenten. Diverse bedrijven verlenen eveneens medewerking aan dit evenement. Afhankelijk van uw doorvaarthoogte kunt u kiezen uit verschillende routes naar de volgende etappeplaats. Behalve de maandagochtend is er elke ochtend een palaver voor de zeil-, en motorboten. Voor de kano’s en roeiboten is er ’s avonds een palaver op het overnachtingterrein. Het palaver op zondag 23 juli in de Prinsentuin is voor alle deelnemers.


« Bekijk alle evenementen

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.