Friese streekmarkt

  Start datum: 7 mei 2017 - Eind datum: 1 oktober 2017       Vanaf 10:00 uur

Iedere 1e zondag van de maand een Friese streekmarkt met 30 deelnemers. In een marktkraam verkopen en tonen de lokale deelnemers ambachtelijke producten zoals zelfgemaakte jam, gerookte paling, kaassoorten, veldboeketten, chocolade, biologisch vlees, kinderworkshops etc. Bezoekers kunnen bij de marktkraam proeven wat er verkocht wordt en achtergrond informatie krijgen over de herkomst van het product/de ambacht.

De Flinkefarm creëert een platform voor lokale producenten om hun product en ambacht te presenteren, kennis over te dragen en te laten zien hoe veelzijdig de streek Súdwest Fryslân is. Op deze Friese Streekmarkt worden streekproducten onder de aandacht gebracht. Daarbij is het belangrijk om te investeren in de lokale omgeving. Je helpt elkaar, koopt bij elkaar en je wisselt met elkaar kennis en ervaringen uit. Lokale consumenten komen zo dichterbij de producten en producenten uit de streek te staan. Voor lokale producenten een mogelijkheid om hun economisch perspectief te verbeteren.

Het is belangrijk de beleving rond lekker eten in goed gezelschap over te brengen aan de bezoekers. Centraal staat de liefde voor mooie ingrediënten, de bereiding en natuurlijk het eten zelf.  Op de markt kunnen bezoekers aan lange tafels genieten van koffie of (munt)thee met taart, maar ook van een streekgerecht, vers bereid, zoals een soep of een gegrilde biologische hamburger met een goed glas wijn! De gerechten worden  (grotendeels) gemaakt met lokale producten die op de dag zelf in marktkramen worden aangeboden.
Voor de kinderen is er voldoende ruimte in het weiland om te spelen, er zijn ook kleurplaten, kleurpotloden en (kinder)workshops om kinderen te vermaken!

« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Friese streekmarkt

Pin Camping Rijsterbos

  Rijs

Camping Rijsterbos is een ANWB – camping en aangesloten bij de Recron. De totale oppervlakte bedraagt ca. 5,5 ha. Dit laat zich verdelen in 190 plaatsen, waarvan 130 vaste- en seizoenplaatsen en 60 toeristenplaatsen....


Meer info

Pin De Kuilart Recreatie

  Koudum

Vakantiepark De Kuilart; camping,accommodatie of ligplaats? De waterrijke omgeving & vele faciliteiten zullen zorgen voor een onvergetelijke vakantie!


Meer info

Pin Vakantieboerderij it flinkeboskje

  Hemelum

De oude boerderij uit 1927 is het hart van it Flinkeboskje. De voormalige deel is sfeervol ingericht tot een gezellige woon- en leefruimte. Er is voldoende ruimte om gezamelijk te koken en te eten,...


Meer info

Pin Pension Perruque

  Koudum

B&B Pension Perruque in het oude politiebureau in het centrum van Zuid-west Friesland, in het groene dorp Koudum.Gastvrij met een grote G.


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.