IJzige kistwerken: foto expositie van Saskia Koree

  Datum: 27 maart 2017       Vanaf 14:32 uur

De winter zit er weer aan te komen en elke “oprjochte Fries” hoopt natuurlijk op (schaats)ijs. Om vast in de sfeer te komen organiseert Kunstkring Gaasterland de foto expositie IJzige Kistwerken van Saskia Koree in de bibliotheek van Balk.

Saskia Koree is geboren Oostmahorn, een klein dorpje aan de toenmalige Lauwerszee, nu Lauwersmeer.

Haar liefde voor water en de zee begon echter toen zij met haar ouders verhuisde naar Lauwersoog, een plek bijna volledig omgeven door water wat haar erg fascineerde.

Steeds weer trekt haar camera haar mee naar de zee en alles wat daarmee gerelateerd is.

Zo heeft zij in de winter van 2012 foto’s gemaakt van het kruiend ijs in het IJsselmeer bij Stavoren. De natuurkrachten die bij dat kruiend ijs optreden zijn enorm. De grote ijsplaten worden moeiteloos tegen de zwaartekracht in omhoog gestuwd en kunnen zo zelfs over de dijken heen schuiven. De ijsblokken of ijsvelden vormen ijsdammen en worden dan kistwerken genoemd.

Dit fascinerende natuurgeweld heeft Saskia Koree gevangen in haar lens. Haar foto’s zijn tijdens de openingsuren van de bibliotheek te zien tot 6 januari 2017.

De openingstijden zijn op dinsdag en vrijdag van 14.00-20.00 uur en op woensdag en donderdag van 14.00-17.30 uur.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van IJzige kistwerken: foto expositie van Saskia Koree

Pin Jachthaven Lutsmond

  Balk

Aan de monding van de Luts ligt de jachthaven Lutsmond, aan deze unieke ligging dankt het recreatiebedrijf zijn naam “Lutsmond”. Meteen vanuit de jachthaven vaart u het Slotermeer op. Het meer maakt deel uit...


Meer info

Pin Hotel Restaurant Welgelegen

  Harich

Hotel ‘Welgelegen’ in Harich nabij Balk is een van de mooiste hotel boerderijen die Friesland rijk is. Het hotel ligt op een unieke locatie tussen de Friese meren en bossen en doet zijn naam...


Meer info

Pin Boerderijcamping Zwinzicht Harich

  Harich

Boerderijcamping Zwinzicht Harich


Meer info

Pin Recreatiepark Marswal

  Balk

Recreatiepark Marswâl, gelegen in de Zuidwesthoek van Friesland is de vakantielocatie voor watersporters, fietsers, wandelaars etc. Recreatiepark Marswâl is gezelligheid! Uniek gelegen aan het Slotermeer, anderhalve kilometer van het schilderachtige dorp Balk en 7...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.