Japansje kunsterdaar Ei Wada in Leeuwarden

  Datum: 30 maart 2017       Vanaf 04:46 uur

Vanaf zaterdag 1 november is in het Fries Museum drie weken lang de installatie Toki ori ori nasu te zien van de jonge mediakunstenaar Ei Wada uit Tokyo. Toki ori ori nasu, oftewel Falling Records is een indrukwekkend kunstwerk op het snijvlak van film en mediakunst. In een viertal metershoge kolommen valt ouderwetse filmtape sierlijk omlaag en vormt bijzondere patronen. Na 20 minuten rolt de tape met een adembenemend tempo weer op, begeleid door dramatische muziek. Kunstenaar Ei Wada speelt met de mogelijkheden van uit de mode geraakte media en maakt hiervan poëtische kunstwerken.

De presentatie vormt het startschot voor een maand lang film en mediakunst in de Friese hoofdstad. Leeuwarden bruist in november met het Media Art Festival, het Noordelijk Film Festival, de internationale gamingconferentie Next Gen Art Event en, in het Fries Museum, de tentoonstelling New Horizons. De kunst achter gaming.

Het Ei Wada-project is mogelijk gemaakt door een bijzonder brede samenwerking van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, Media Art Friesland, het Noordelijk Film Festival, het Fries Museum en de Japanse stichting EU-Japan Fest. Deze stichting zet zich in voor het verbinden van Japanse en Europese cultuur door te investeren in de totstandkoming van kunstwerken en presentaties van Japanse kunstenaars in Europese culturele hoofdsteden.

Pagina delen:  


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie


  •  Wihelminaplein 92
     8900 CE
     Leeuwarden

  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Japansje kunsterdaar Ei Wada in Leeuwarden

Pin Oranje Hotel Leeuwarden- Hampshire Eden

  Leeuwarden

Het Oranje Hotel – Hampshire Eden is hét stadshotel van Leeuwarden.


Meer info

Pin Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

  Leeuwarden

In het hart van het stadscentrum van Leeuwarden vindt u het schitterende Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof.


Meer info

Pin B&B De Lyndenhof

  Leeuwarden

Verblijven in het historische adellijke stadshuis gastenverblijf ‘de Lyndenhof’ in hartje Leeuwarden Het gastenverblijf de Lyndenhof is ingericht voor langdurig verblijf. Aangenaam werken en prettig rusten midden in de binnenstad van Leeuwarden. Draadloos internet...


Meer info

Pin Post-Plaza Hotel & Grand Café

  Leeuwarden

Na een intensieve verbouwing en restauratie van het oude Hoofdpostkantoor, is Post-Plaza getransformeerd tot een unieke plek in het centrum van Leeuwarden, waar gasten slapen, eten, werken, drinken en genieten in een historisch decor....


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.