Jopie, de theatervoorstelling in het Jopie Huisman Museum

  Datum: 28 maart 2017       Vanaf 14:01 uur

Jopie was voddenboer en schilder tegelijk. Een bijzondere combinatie. Maar misschien was het meest bijzondere aan Jopie wel dat hij zijn ‘gewoon zijn’ tot cultstatus wist te verheffen.

Bij elk interview en elk publieksoptreden zorgde Jopie Huisman, gehuld in zijn rib fluwelen jasje en een sjekkie in de hand, er voor het theatrale middelpunt te zijn. Als hij vertelde over zijn geloof, zijn leven, zijn handel, hing een groot publiek aan zijn lippen.
Maar hoe zit het met dat gewoon zijn in Friesland? Was Jopie gewoon, of speelde hij gewoon? Is doodgewoon het Friese imago?
De voorstelling is in samenwerking met het museum tot stand gekomen.

« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Jopie, de theatervoorstelling in het Jopie Huisman Museum

Pin It Soal Aquaresort

  Workum

Camping It Soal is een aantrekkelijke vier-sterren camping pal aan het heldere water van het IJsselmeer. Vooral liefhebbers van zeilen en (kite-) surfen kunnen hun hart hier ophalen door onbeperkt te genieten langs de...


Meer info

Pin Camping en B&B Welgelegen

  Workum

Bij Welgelegen heeft u verschillende overnachtingsmogelijkheden: o.a. een verblijf in de bed&breakfast kamers, vakantiehutten of geheel nieuw in een pipowagen. Maar u bent ook welkom met uw camper, caravan of tent . Ideaal voor...


Meer info

Pin Mini Camping Sathe Landzicht

  Nijhuizum

Betaalbare camping in het prachtige dorpje Nijhuizum, dichtbij één van de Friese elfsteden Workum. Mooie ruime plaatsen.


Meer info

Pin La Dolce Frisia

  Workum

In het heerlijk rustige natuurgebied de Workumer Mar is Chambres & table d’hôtes La Dolce Frisia een gezellige plek om te onthaasten. Het gezellig huis dat werd gebouwd in 1880 heeft 6 kleurrijke gastenkamers...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.