Kerkbezichtigingen tijdens Tsjerkepaad

  Datum: 26 maart 2017       Vanaf 13:12 uur

In bijna alle plaatsen van Fryslân zijn de kerken geopend voor bezichtiging van 2 juli t/m 10 september. Voorheen hing er vaak een bordje met: de sleutel is af te halen bij......., maar dat is in de zomermaanden nu verleden tijd, want vaak is het kerkinterieur de moeite waard om te bekijken.

In bijna alle plaatsen van Fryslân zijn de kerken geopend voor bezichtiging van 2 juli t/m 10 september. Voorheen hing er vaak een bordje met: de sleutel is af te halen bij……., maar dat is in de zomermaanden nu verleden tijd, want vaak is het kerkinterieur de moeite waard om te bekijken. 
In 2004 is op initiatief van de Raad van Kerken Friesland gestart met het openstellen van een 25 tal kerken in de zomermaanden op de zaterdagmiddag. In 2014 is het uitgegroeid tot de openstelling van bijna 250 kerken in geheel Friesland (incl. de Friese Wadden-eilanden) met wel 40.000 bezoekers.  
Vrijwilligers staan klaar om als gastheer of gastvrouw iets over de geschiedenis van de kerk te vertellen en er is veelal zelfs koffie of thee. Als extra worden er vaak neven activiteiten georganiseerd zoals exposities, concerten of speciale fietsroutes. Maar de kerken of kerkjes kunnen u ook uitnodigen tot rust en bezinning.
De deelnemende kerken zijn te herkennen aan de speciale Tsjerkepaadvlag. Bij de deelnemende kerken en VVV’ s zijn speciale gidsen verkrijgbaar met daarin een korte beschrijving van de kerken.

« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Kerkbezichtigingen tijdens Tsjerkepaad

Pin De Stipe Watersport en Vakantiecentrum

  Balk

Groepsaccommodaties van 8 tot 132 personen aan de rand van het gezellige dorp Balk, temidden van de Gaasterlandse bossen en de Friese Meren. De ideale plek voor een familieweekend, schoolreis, werkweek… Verhuur van polyvalken,...


Meer info

Pin Boerderijcamping De Tjasker

  Wijckel

De ideale camping voor iedereen die van rust, ruimte en gastvrijheid wil genieten. Boerderijcamping de Tjasker ligt in de Zuidwesthoek van Friesland, nabij het dorpje Wijckel. Een unieke omgeving met de Gaasterlandse bossen, de...


Meer info

Pin Hotel Café Restaurant Teernstra

  Balk

In Balk, Gaasterland, het groene hart van Friesland, ligt Partycentrum Teernstra. Met zicht op vaarwater de Luts en de Teernstrabrug is dit dé plek waar u comfortabel kunt overnachten. Ons gezellige hotel, café, restaurant...


Meer info

Pin Jachthaven Lutsmond

  Balk

Aan de monding van de Luts ligt de jachthaven Lutsmond, aan deze unieke ligging dankt het recreatiebedrijf zijn naam “Lutsmond”. Meteen vanuit de jachthaven vaart u het Slotermeer op. Het meer maakt deel uit...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.