LAS: Lezing Tommy Wieringa

  Datum: 29 maart 2017       Vanaf 20:15 uur

Tijdens de Boekenweek 2017 (25 maart t/m 2 april) ontvangen wij niemand minder dan Libris Literatuurprijs-winnaar Tommy Wieringa. Zijn naam behoeft geen introductie meer bij het grote lezerspubliek. De recensies van zijn boeken staan vol superlatieven.

Tommy Wieringa (Goor, 1967) bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door op de Antillen. Hij publiceerde drie romans, alvorens hij in 2005 doorbrak naar een groter publiek met zijn roman Joe Speedboot. Het boek kreeg vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs, 2006. Deze varieert van de publicatie van vele romans, reisverhalen, het Boekenweekgeschenk van 2014 (Een mooie jonge vrouw), columns, een filmscenario, hoorspelen, het Groot Dictee der Nederlandse Taal (2010), tot de presentatie van het televisieprogramma De Grens (VPRO, 2013).

In mei 2009 verscheen Wieringa’s roman Caesarion, Het boek werd zowel in de binnenlandse als de buitenlandse pers geprezen. Zo schreef Le Figaro: “De enigen die er de afgelopen jaren in zijn geslaagd de heilige graal van een totale roman te bereiken, zijn W.G. Sebald met Austerlitz, J.M. Coetzee met In ongenade en Philip Roth met Alleman. Aan die lijst zouden we de naam van Tommy Wieringa kunnen toevoegen.” In 2013 ontving Wieringa de Libris Literatuurprijs en de Prijs van de Lezersjury van de Gouden Uil voor de roman Dit zijn de namen. Het boek beschrijft de lotgevallen van een groep vluchtelingen die na veel ontberingen meer dood dan leven aankomen in een stoffig steppestadje. Een in hun bagage gevonden bewijsstuk van een gruwelijke misdaad zorgt voor een krimi-achtige setting.

Honorair Kozak (2015) is de laatst verschenen titel van Tommy Wieringa. Het is een boek vol boeiende reisverhalen. “Dit zijn de avonturen van een hotelburger en een onvermoeibare reiziger. Op de Oekraïense steppe wordt Tommy Wieringa tot honorair kozak geslagen, in Wenen vindt hij een illustere dubbelganger die naamloos door de geschiedenis werd toegedekt en in een woestijnklooster waant hij zich de valse bruid van Jezus.”

Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, het Koreaans en het Frans, Duits en Engels.

Toegang € 10,00 donateurs € 6,00


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van LAS: Lezing Tommy Wieringa

Pin Stadslogement KingSize

  Sneek

Stadslogement KingSize in Sneek is voorzien van vijf luxe kamers met en zonder ontbijt. De luxe kingsize kamer (kamer 1) is op de begane grond van het stadslogement gesitueerd. De kamers op de eerste...


Meer info

Pin Amicitia Hotel Sneek

  Sneek

Het Amicitia Hotel, een prachtig familiehotel in Sneek, gelegen dichtbij de A7 en toch op loopafstand van het centrum. Ons hotel heeft 35 comfortabele kamers,allen voorzien van alle gemakken. In het gehele hotel heeft...


Meer info

Pin Bed & Breakfast Volonté

  Ysbrechtum

Onze woning Le Revé ligt aan de rand van het dorp Ysbrechtum, gelegen op 2 kilometer van de stad Sneek, één van de friese elfsteden. Achter de woning is onze Bed & Breakfast Volonté...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.