Lemmer Ahoy

  Start datum: 25 mei 2017 - Eind datum: 27 mei 2017       Vanaf 10:30 uur

Driedaags zeilevenement van 25 t/m 27 mei voor en alle typen rond- en platbodemschepen - zoals skûtsjes en aken - op het IJsselmeer bij Lemmer. Na het palaver starten de wedstrijden om 10.30. Vanaf het strand zijn de wedstrijden in de Lemsterbaai goed te volgen. In het centrum van Lemmer is er gedurende Lemmer Ahoy kermis, op de middagen vanaf 14:00 uur.

Lemmer Ahoy is de eerste grote zeilwedstrijd van SKS en IFKS in 2017. Lemmer Ahoy is dit jaar van 25 t/m 27 mei. Dit driedaagse zeilevenement steekt van wal in de morgen van Hemelvaartsdag. De wedstrijden fungeren als de eerste grote krachtmeting tussen de schippers van de SKS en IFKS. Dat trekt veel belangstelling vanaf de wal. Verderop in de baai van Lemmer zeilen de kleinere rond- en platbodems hun Ahoy-race. De organisatie is in handen van Watersportvereniging de Zevenwolden.
Spektakel
Er doen zo’n vijftig skûtsjes mee aan Lemmer Ahoy. Dat is jaar op jaar een aardig spektakel. Het strijdtoneel is de baai van Lemmer. De zeilwedstrijden zijn het beste te volgen vanaf de hoek in de dijk, iets voorbij het strand. Hierlangs komen de skûtsjes bij elke ronde dichtbij. Al is de afstand wel afhankelijk van de baan die organisator WSV De Zevenwolden kan uitzetten. De kleinere rond- en platbodems varen hun eigen race. Dit traject ligt verderop in het IJsselmeer.
Gezellig in dorp
Voor en na de wedstrijden liggen de rond- en platbodems in de havenkom van Lemmer. De passage van deze rustieke boten door de sluis krijgt altijd veel bekijks. De skûtsjes meren af bij de Vuurtorenweg. Met hun vrolijke kleuren is dat een fraai plaatje. Op deze dagen is het extra gezellig in het centrum van Lemmer. Jong en oud vermaakt zich op de kermis. Bij mooi weer zitten de terrasjes aan het water lekker vol.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Lemmer Ahoy

Pin De Stjelp Pleats

  Lemmer

De Stelp Pleats is een karakteristieke stelpboerderij, gebouwd in 1913. er zijn 5 ruime en sfeervolle gastenkamers met eigen badkamer(douche, wastafel en toilet). u heeft als gast een eigen ingang via de oude staldeur....


Meer info

Pin B&B Gaasterlandhoeve

  Wijckel

B&B Gaasterlandhoeve in Wijckel is een comfortabele Bed & Breakfast met 2 kamers. De kamers zijn vernoemd naar een van de plaatsen in de streek van onze hoeve; dorpjes en steden die een bezoek...


Meer info

Pin Watersportcentrum Tacozijl

  Lemmer

Watersportcentrum Tacozijl: 365 dagen per jaar volop genieten,jachtverhuur, luxe vakantiehuizen en een schitterende familiecamping aan de Friese Meren


Meer info

Pin Herberg Boswijck

  Wijckel

Gelegen tussen de Friese Meren en de bossen van Gaasterland, biedt Herberg Boswijck u een mooie uitvalsbasis voor een actieve dag in de natuur. In het nabijgelegen Balk kunt u terecht om te winkelen...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.